Úkryt

70%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
hanys_
hanys_
18 771 bodů
6
Někde na pomezí mezi 3-4. Výborný závěr, muzika a hlavní dvojka Shannon-Chastain ale nepřekryjí fakt, že Take Shelter je hlavně utahané rodinné drama. 6.5/10
kedl
kedl
6 380 bodů
7.5
Realita nebo paranoia?Závěr snímku to poodhalí!!
petr-hnyk
1 542 bodů
6
Výborná studie vzniku schizofrenie. Spolu s hlavním hrdinou postupně upadáme do pavučin halucinací a přeludů až sami nevíme, co je pravda. Bohužel jen porušování fyzikálních zákonů vrací diváky na zem.
Yancl
Yancl
1 020 bodů
5
Nevýrazný film s velmi silným a chytlavým potenciálem .. doslova mě nalákala vize nízkorozpočtového katastrofického snímku. Ale realita na plátně je bohužel jiná .. jedná se především o psychologické drama, které popisuje silné pouto v rodině a vykresluje řešení duševních problému, které mimo jiné souvisí s tornády. Z mého pohledu bych si dokázal představit 2h stopáž v užším, ale kvalitnějším kalibru. Klidně by se to dalo smrštit na 90 minut, pokud by se osekaly opravdu zbytečné scény typu 'sedí,hledí a nic neříká>5 minut' ... Závěrečné minutky přeci jen něco odtají, ale vzniká otázka, zda to bylo vůbec třeba. Přičemž poslední sekundy celého filmu obrací vše naruby a zákonitě donutí diváka zapřemýšlet.