Trabantem Hedvábnou stezkou

66%
Trabantem Hedvábnou stezkou
Trabantem Hedvábnou stezkou je dokument o cestě 3 dobrodruhů, kteří se snaží připomenout odkaz českých předválečných cestovatelů. Proto zvolili právě Trabant - vozidlo technicky srovnatelné s těmi, kterými jezdil Zikmund a Hanzelka nebo René Elstner. Za necelých 50 dní ujeli 15 422 kilometrů přes Turecko, Írán, Turkmenistán, Uzbekistán, Kazachstán. Pak Ruskem a Ukrajinou domů. Dokument je moderně zpracovaný, je v něm hodně výpovědí cestovatelů i místních obyvatel. Vedle zemí, kterými Trabant projíždí, je zaměřen i na samotnou cestu a technické potíže s autem během ní. Komentář načetl Miroslav Táborský, v dokumentu je autorská hudba i grafika. Snímek vyhrál 1. místo na festivalu Worldfilm.



Matli
Matli
8 300 bodů
6
Je fakt, že když není dost peněz, tak se toho asi moc natočit nedá, ale aby během jednoho střihu přeskočili z Prahy do Turecka, to je trošku blbý. Jinak mi přijde, že natáčejí více památky než jízdu a problémy s autama. Nejslabší trabantovský díl, ale chápu. 55%
Riverdon
Riverdon
7 393 bodů
6
Začátek nakažlivé umanutosti Dana Přibáně.
Ombak_Penari
2 764 bodů
6
Přeci jen je vidět, že je to prvotina a natáčení ještě nebylo úplně vybroušené. Rovněž trasa nebyla tak atraktivní jako u dalších dokumentů, ale i tak je na co se dívat a čím se bavit. Doporučuji servírovat jako předkrm před Trabantem napříč Afrikou.

Dodatečné informace

Původní název:
Trabantem Hedvábnou stezkou (více)
  • Česká republika Trabantem Hedvábnou stezkou
Premiéra v ČR:
4. 1. 2022
Distributor:
Filmexport
Země původu:
Česká republika
Čeština:
Trabantem Hedvábnou stezkou je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Další z kolekce Trabantem Hedvábnou stezkou


Powered byJustWatch