Spalující romance

48%
Spalující romance
Spalující romance
Na pozadí rozsáhlé historické fresky se odehrává výpravný příběh o veliké lásce, kterou ohrožuje osud a lidské úmysly... Bouřlivá léta 1758-61 přinášejí kolaps Nové Francie a nástup nadvlády britského režimu. Tragický milostný příběh o mladé venkovské dívce z dolního toku řeky Saint Laurent a temperamentním dobrodruhovi je natočen podle skutečné události z "Období vášní". Jejich vztah řízený osudem neúprosně postupuje v zrcadle jiného, již napsaného, příběhu - jak se Francie vzdala Kanady.



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
8
Příběhů o veliké lásce končích tragicky není nikdy dost. Tento se inspiruje údajně skutečnou událostí z "Období vášní". Tvůrci se snažili vytvořit příjemnou podívanou, což se jim vcelku povedlo. Příběh je vyprávěn jemně, podtržený nádhernou kamerou, doprovázející vynikající hudbou. Nikam se nespěchá a je vidět snaha vyhnout se jakýchkoliv brutálních či bitevních scén. O to víc šokuje konec. Jenže to je asi tak vše. Jisté dramatické chvíle tu jsou, ale po citové stránce je to katastrofa. Ono to stou jemností je krapet přehnané, takže nebýt velké slzy v dětské tváři, byla by nám ona tragédie zcela lhostejná. Škoda, mohl to být výborný srdcervoucí biják.
Ombak_Penari
2 764 bodů
5
Nečekal jsem od tohoto filmu mnoho, ale přeci jen něco více, než se mi dostalo. Na to, že ve filmu hrají takové hvězdy jako Depardieu, Isaacs nebo Roth, to byla docela slabota. Na pozadí anexe francouzské Kanady Anglií se odehrává příběh tragické lásky. Je pravda, že jsem nevěděl, na co se vlastně mám připravit (info na obalu je k ničemu, jako vždy), ale ať už se na to dívám jako na romantiku, tragédii nebo historický film, vždy mi z toho vychází neslané a nemastné cosi. Sice je tam pár hezkých záběrů v krajině, jeden docela pěkný souboj a v celku ucházející závěr filmu, ale to je tak všechno. Až do poloviny filmu jsem pořád nemohl pochopit, co se tam vlastně děje a na co se mám soustředit. Pak teprve jsem začal tušit jistou ústřední dějovou linii a ke konci už mě film docela zaujal, ale to bylo docela málo. Herecké výkony průměrné, docela škoda, že zmiňovaná herecká esa dostala ve filmu většinou epizodní roli. David La Haye mě v hlavní mužské roli poměrně hodně zaujal, o hlavní ženské roli se totéž říct nedá. Suma sumárum - film není hloupý, ale je to nuda a nějak se nemůže rozhodnout, do jakého žánru se zařadit. Ponejvíce hoří po režijní stránce. Kdo má rád tragický příběh lásky na historickém pozadí, tak ten to snad ocení jako trochu slabší, ale ucházející film, ostatním to ale nejspíš neřekne vůbec nic.

Dodatečné informace

Původní název:
Bátrak harca - Az új Franciaország (více)
  • Velká Británie Spalující romance
  • Velká Británie Bátrak harca - Az új Franciaország
  • Velká Británie Battle of the Brave
  • Velká Británie I nuovi eroi
  • Velká Británie New France
  • Velká Británie Nouvelle-France
  • Velká Británie Nová Francie
  • Velká Británie Nové Francúzsko
  • Velká Británie Tierra de pasiones
  • Velká Británie Umutlar ülkesi
Premiéra v ČR:
11. 5. 2006
Země původu:
Velká Británie, Kanada, Francie, USA
Ocenění:
Žádná ocenění