Advokátka Věra

59%
Advokátka Věra
Plakát traileru

Věra Donátová zrovna dostudovala práva a chce si otevřít advokátní kancelář. Otec by ji ale nejraději viděl pod čepcem. Poskytne jí sice potřebné finanční prostředky, ovšem s jednou podmínkou: pokud Věra v praxi do roka nezaznamená nějaký výrazný úspěch, provdá se za nápadníka, kterého jí otec vyhlédl. K začínající advokátce se klienti samozřejmě nijak nehrnou, a tak dostává první případ přidělen ex offo. Má před soudem hájit jistého Petra Kučeru, přezdívaného Tygr. Věra dosáhne jeho propuštění z vazby, a poté se po boku onoho okouzlujícího mladého muže vydává poznávat kolorit pražského podsvětí. Bude tento špatně honorovaný případ stačit, aby přesvědčila starostlivého tatínka o své odborné zdatnosti?




Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Slabší film s Oldřichem Novým. Viděl jsem ho několikrát a vždycky jsem se sám sebe ptal, proč na to vlastně koukám. Asi proto, že ho často dávají v ranních hodinách o víkendu, kdy v telce nic není. veselohra, která mě nerozesmála, ale na druhou stranu ničím neurazila.
kawa
3 388 bodů
8.5
Trochu zbytečně zapomenutý film, který se svého znovuzrození dočkal až v novém století. Krásná Truda Grosslichtová exceluje ve své životní roli, a sekundují ji Nový a Trégl. Příjemná podívaná.

Dodatečné informace

Původní název:
Advokátka Vera (více)
  • Československo Advokátka Věra
  • Československo Advokátka Vera
  • Československo Lawyer Vera
  • Československo Lawyer Věra
Premiéra v ČR:
30. 4. 1937
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění