Piráti na vlnách

74%

Komentáře a recenze 31

Dle počtu bodů
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Fajn nevázaná oddychovka prošpikovaná slušným rockovým výběrem z 60. let a odehrávající se na kocábce za hranicemi britských teritoriálních vod, která má tím víc desek a hudebních pásek, čím míň má nezávadných dílů o záchranných člunech nemluvě. Parta rozhlasových nadšenců v čele s jako vždy fenomenálním Billem Nighym a tradičně ujetým Rhysem Ifansem dokáže bavit od začátku do konce, byť protivníci z řad vládní aparatury byli spíš směšní než přesvědčivě děsiví - no a na závěr nechybí ani trocha pořádné akce a napětí.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Výbornej film o začátcích rocku ve Velké Británii. Jelikož oficiální rádia nevysílají rock déle jak 45 min denně, tak se velké popularitě těší pirátská rádia vysílající 24 hodin každý den. Tyto rádia vysílají z lodí kotvících těsně za hranicemi teritoriálních vod. A toto je příběh jedné z nich a rádia Rock.
bidlobox
3 802 bodů
8
Promenáda herecké elity na mořských vlnách snad ani nemohla skončit špatně, zvlášť když se režie i scénáře ujal režisér Lásky nebeské Richard Curtis. Film sice neobsahuje tolik nápadů a kotrmelců jako Curtisův nejslavnější film (logicky, v něm se opíral z velké části o vlastní vzpomínky), přesto se tenhle výlet do idylických i divokých šedesátých let okořeněný bezpočtem písniček té doby více než vydařil.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
6.5
nic extra...film na nedělní odpoledne , když už nemáte do čeho píchnout...
psico
psico
1 671 bodů
6
Na tomhle filmu se dá hodnotit jen hudba. ta byla povedená, ale ne zas tak, abych se kvůli ní znovu podíval na celý film.
mattesak
1 205 bodů
10
Tohle je rock'n'roll! To je ta doba v který jsem vždycky chtěl žít!!
Teresie
Teresie
1 187 bodů
10
ROCK !!!!!!!!!!
voleman
voleman
927 bodů
9
Piráti na vlnách jsou velmi pohodová a příjemná letní komedie, od které nic moc víc nečekejte. Ovšem právě v tomhle žánru nemá tenhle film za posledních pár let žádného tak kvalitního soupeře. Je to prvotřídní zábava od začátku do konce, v zajímavém prostředí a v zajímavé době. Všechny rockové pecky z 60. let do filmu skvěle pasují, stejně tak jako prvotřídní herci, kde opravdu není jediný slabší článek. I když má film na komedii poměrně dlouhou délku, tak ani chvilinka mi nepřipadala zbytečná a celé mě to velmi bavilo. Nesmírně pozitivní a povedený hudební film, ze zlaté éry Rocku. 90%
terezka31
terezka31
27 bodů
9
Na tomhle filmu je prostě nejlepší ta muzika, to si nemůžu pomoct. Příběh je sice zajímavý, ale celkově děj filmu trochu pokulhává. Některé výkony herců jsou mnohem lepší než jiné, ale stejně to ve finále celé nádherně propojí ta hudba. Vybraná s citem a perfektně zapadá do nálady filmu. Sorry, jsem fanda rock´n´rollu :-)