Good bye, Lenin!

72%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Tato komedie je nevšední a stejně tak nevšedně mě pobavila. Maskovat pád komunismu před matkou, která byla léta v komatu je skvělý nápad. Ve filmu je mraky vtipných scén a ten kdo kousek totality zažil se podle mě musí potrhat smíchy. Pro jedinečnou komedii - jedinečných 90%.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Sympatický film, jedno z mála smysluplných reter. Atraktivní náměr, dobří herci... Pro samotné Němce to má nejspíš až pelíškovský potenciál.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Nejspíš se u mě začíná rozvíjet alergie na Daniela Brühla,, protože po Bastardech ho potkávám v další roli, kdy mi vyloženě nevoní a zasloužil by pěkně proplesknout... Budu stručný - tenhle film nemá jednoduchý scénář - má ho přímo blbý, je minimálně vtipný (přitom v hodně scénách jde vidět, že to (tragi)komedie opravdu být má...) a vražedná stopáž tomu taky moc nepřidává...Pokud můžu za sebe doporučit - "podobný", starší a o dvě třídy lepší Kosturicův Underground....4.5/10
Fingon
16 886 bodů
8
Čekal jsem něco trochu jiného... ale co, nebylo to špatné. Někdo se tu inspiroval (přiznaně) 2001, nepřiznaně Mechanickým pomerančem a Sladkým životem (jen místo sochy Ježíše transportovali Stalina...)
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Poetický příběh o bezčasé bublině a přežití v ní. Brühl pak hraje výborně a spolu s melodií Yanna Tiersena se jedná o hodně vydařené dílo a pěkný zážitek. I přes veškeré superlativy, které snímku uděluji, mi chyběl kousek k prožití úplné dokonalosti. Škoda.
aquiver
aquiver
2 107 bodů
9.5
Geniální film, kde tvůrci měli dostatek odvahy a talentu přenést komediální žánr do tak vážného dramatu. Scénář se skutečně mimořádně povedl. Jo, tady jsem se velmi často mile usmíval a chtělo se mi i plakat. Nádherné a citlivé.