Hlava rodiny 2 - Tatínek nebo dědeček?

60%

Zajímavosti 5

  • Country zpěvák Brad Paisley zašel do kina na tento film, protože doufal, že zde potká svoji bývalou přítelkyni. Sice se zde neukázala, ale když sledoval film a hlavní herečku, pomyslel si: "Jednou bych si mohl vzít holku, jako je ona." O pár let později si nevzal holku jako je ona, vzal si přesně tu holku - herečku Kimberly Williams-Paisley.
  • V traileru se objevuje jedna scéna, která není k vidění na DVD - Franck říká Georgeovi a Brianovi, že při koupání miminka budou čápi (sterks). Během scény, kdy se hraje Scrabble, můžete na desce vidět slovo "sterks."
  • První díl Hlava rodiny byl remake filmu Nevěstin otec (1950), který se dočkal pokračování s názvem Jak je těžké být dědečkem (1951). Ačkoliv tento druhý díl není jeho předělávkou, úvodní scéna obou filmů je vizuálně identická a v obou případech je v záběru otec mluvící do kamery.
  • Věta "Mám jeden geniální nápad za druhým" pronesená Georgem Banksem, když mluví o prodeji jejich domu, je ta samá, kterou řekne ve filmu Past na rodiče (1998) Hallie o výměně dvojčat. Scénář k oběma filmům napsala Nancy Meyers.
  • Deska na hru Scrabble obsahuje spoustu slov, která se vztahují k těhotenství a porodu. Jeden z hráčů také složil lékařský termín epiziotomie.