Okrsek 49

69%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Oooo hasič ten tvrdej chleba má. Odměnou jim aspoň z části může být tento skvělý film,který je i takovou oslavou jejich hrdinství a statečnosti. Patřičně vlastenecké bez zbytečného patosu,který se přímo nabízí. Místy je to docela doják,ale v celkovém vyznění filmu jsou tyto emoce uvěřitelné.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
6
Standardní vlastenecko akční americké drama. Na film se dá podívat, ale nic mi nepřinesl. Film je dobře obsazený, ale snadno zapomenutelný a zapadl do průměrné šedi. Filmy, kde pořád něco hoří a je to jeden velký zmatek nevyhledávám. Všecha čest hasičům, ale filmy s touto tématikou nejsou pro mě.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
7.5
Jack Morrison (Joaquin Phoenix) nastoupí k hasičské jednotce vedené Mikem Kennedym (John Travolta), aby mohl vykonávat prospěšné povolání. Při jednom ze zásahů však dochází k nešťastné situaci, kdy se Jack propadne do hořícího domu a vzpomíná ve flashbacích na své začátky u hasičů, seznámení s ženou a dramatická úskalí svého profesního života. Scenárista Lewis Colick vystavěl vcelku jednoduchý scénář, který ale bezpečně funguje a v klíčových scénách rozhodně dosahuje kýženého efektu k tomu, aby dokázal, že hasiči jsou správní chlapi. Film netrpí školáckými chybami, je přesně zahraný a v hlavní úloze skvěle táhne charismatický Joaquin Phoenix. Ostatní herci hrají svůj obvyklý standard. Okrsek 49 byl natáčen staromódním způsobem bez digitálních efektů a je to na něm vidět. Tenhle film je prostě příjemně poctivý jako hlavní hrdina i myšlenka filmu.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
3
Klasicky nudné drama. Sedím koukám a čekám na něco co mě zaujme a ... nic. Toto odpovídá hodnocení.
Žralok
Žralok
4 087 bodů
10
Společně s filmy Oheň a Skleněné peklo skvělá pocta hasičům celého světa. Řekl bych že druhej nejlepší z těhle tří. Jednoznačně 5 hvězdiček
skylark13
skylark13
2 085 bodů
6
solidní film o hasičích, ale nic víc..