Maska zrcadla

64%

Zajímavosti 6

  • Verze klasické písničky Burta Bacharacha "Close to You", kterou v tomto filmu předvedla Josefine Cronholm ve scéně, kde je Helena oblečená jako služebná, byla inspirována cover verzí písničky od skladatele Wayna Horvitze, která se objevila na albu "Great Jewish Music: Burt Bacharach" (1997).
  • Původní počítače, které se používaly pro práci na filmu, byly pojmenovány po Beatles - John, Paul, Ringo a George. Později se dokoupil pátý, který dostal jméno Yoko. Krátce nato spadla síť a nemohla být pořádně obnovena (počítače spolu odmítaly komunikovat). Byl tedy pořízen nový server a zakoupeny nové počítače, které tentokrát dostaly jména po The Ramones - Joye, Jonny, DeeDee a Tommy. Neil Gaiman k tomu potom řekl: "Škoda, že jsem nevěděl víc o historii The Ramones, počítače fungovaly perfektně, byly zvučné a umřely předčasně."
  • Název filmu MirorMask je ukázán na nahrávce hrající v bytě paní Bagwellové, když tam vstoupí Helena a Valentine.
  • Počet dnů natáčených ve studiu: 20 - Počet dnů natáčených v lokacích: 10 - Celkový počet záběrů s efekty: 1139 - Počet animací na jeden záběr: 3,5 - Celkový počet scén ve scénáři: 135 - Počet stran scénáře: 108 - Počet animátorů pracujícíh na filmu: 15
  • Ve filmu se objevuje 70 masek.
  • Na začátku filmu je během stavění cirkusu krátký záběr na ruku balancující a točící sadou 4 krystalových koulí. Tento kousek se nazývá "Contact Juggling", vytvořil a poprvé jej předvedl Michael Moschen. Poprvé se objevil ve filmu Labyrint režiséra Jima Hensona, kterým je část tohoto filmu inspirovaná.