Černý Tulipán

73%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
Tato rozívená komedie s Alainem Delonem v hlavní dvojroli mě nikdy moc nepobavila. Romantický až snílský film z Francouzské revoluce, který je dosti přitažený za vlasy. Mladý Delon v kondici, spousta krásných žen, naivita šlechty. Marně hledám pozitiva, která by snímek povýšil výše, než na mírný nadprůměr.
avenis
avenis
8 151 bodů
7
Alain Delon dokazuje, že se umí také smát. Režisér Christian-Jaque si po deseti letech zkusil variaci na historické téma "Fanfán Tulipán" a celkem se mu to povedlo. Delonova dvojrole je příjemně zajímavá a rozhodně nenapodobuje svého předchůdce v "tulipánové" roli, Gérarda Philipa. Kostýmované, svižné, něžné i hrdinské. A v závěru odtančí do západu slunce... (3.8.2022)
SNCIS
SNCIS
6 531 bodů
9
Jako každá doba i Francouzská revoluce měla své hrdiny. Toto je příběh o jednom nebo vlastně dvou z nich. "Chci hlavu Černého Tulipána! Tady na stůl. Do pondělka." - "Budete ji mít, za to vám ručím. Hlavu i to ostatní." - "Ostatní mě nezajímá. Chci hlavu." Delon ve dvojroli a filmu na který se jednou za čas rád podívám. Je to klasika které nemám co vytknout. "Už mi neříkej Guillaume. Jsem Julien." - 90%.