Zbytečná krutost

75%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Plně oceňuju a uznávám vtipnou hru s tím, že žádná postava netuší, co se vlastně děje, pouze my coby vševědoucí diváci ano. Sice mě to nechytlo zcela bezvýhradně, ale coby sympatická kriminálka Zbytečná krutost rozhodně splnila účel. Coeni u mě stále stoupají.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
9
Nekompromisní debut bratrů Coenů, který už mnohé naznačil, kudy se bude odvíjet jejich kariéra.Zajímavé je, že celá jejich parta se u filmu chytla a udělala slušnou kariéru. Škoda, že se málo ví, že přinesly do filmu kromě typických témat také mnoho invenčních vizuálních postupů jako třeba pronikající světlo skrz průstřely.
lamps
lamps
15 156 bodů
8
Coeni v plné parádě. Hutný thriller s výbornou atmosférou, dobrými herci a tak mrazivým závěrem, jaký už dlouho nepamatuji. Příběhově možná nadsazený a hodně zvláštní, avšak řemeslně naprosto precizní.
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Opravdu zbytečná krutost.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
8.5
I po létech skvělý film a výborný Frances McDormand... Thriller , který nic neztratil na své napínavosti , ironii.
Dubínka
577 bodů
8.5
První film bratrů Coenů dopadl velmi slušně, a ikdyž to podle mně není jejich nejlepší dílo, v pohodě ode mne dostalo 5*. Typický režijní Coenovský styl, je tady opravdu cítit jako v žádném jiném jejich filmu, a je vidět, že se na Zbytečné krutosti Coeni zaučovali, a pak všechny ty klady tohoto filmu využili v jejich další tvorbě. Film má hustou atmosféru, a různé skvělé nápady, avšak jednotlivé scény se svojí působivostí liší, některé jsou dobrá a jiné jsou vynikající. Jako celek ovšem film působí skvěle, a jako debut to asi lépe dopadnout nemohlo.