Zákon ulice

50%
Zákon ulice
Zákon ulice
Mladý poctivý policajt přišel o život během přestřelky a policejní oddělení to označilo jako náhodný násilný čin. Ale to je veliká chyba. Mladík má totiž otce, který náhodou prošel výcvikem u zvláštních sil, zažil si pouliční rvačky, má ocelové nervy a chce spravedlnost. Kvůli tomu, aby nalezl vraha svého syna, se Simon Ballister (Steven Seagal) stěhuje do té nejhorší části města. Uvítání od členů místního gangu příliš přívětivé není, ale Ballister se nenechá snadno odradit a kvůli dopadení vraha se nezastaví před ničím. Gangsterů je víc, disponují větší palebnou silou, mají policejní ochranu, jsou neohrožení a nebezpečně bezohlední. Nebude to na Ballistera příliš?



martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 449 bodů
6
Zabili mu syna a to neměli dělat. Steven Seagal ve své roli nepřekvapujíc na další cestě pomsty, který dopadl o chloupek lépe, než by se dalo předpokládat. Ne, samotného Stevena se to bohužel netýká, neboť ten je tu opět takový, jaký je, a s tím už prostě nikdo nic neudělá. Někde stát nebo sedět a jen odříkat text dokáže každý. Akční scény jsou samozřejmě opět matné, i když jsou tentokrát viditelně jinak nasnímané a sestříhané. V jistém smyslu je to plus, ale opravdu jen malinko. Ano, vypadají o něco lépe než v předchozích Seagalových snímcích a to je asi tak všechno. Když v nich právě vidíme obrovského Stevena, Samo Hung je ve svých filmech daleko uvěřitelnější. Akce tu naštěstí není tolik, což znamená, že koncept děje se převážně veze v rámci dramatického thrilleru, který režisér Don E. FauntLeRoy, pro kterého to je třetí segalovka, atmosféricky trošičku vyzdvihl výše. Ne ale moc. Podivností, nelogičností a, co si budeme povídat, dějově vyloženě ubohých věcí je tu stále více než dost. A to prý málem byl tento snímek uveden v kinech. Ještě že jen málem. Jako nenáročný -akčňák- pro chvíle nudy postačí.
Milandob
Milandob
8 900 bodů
4
urban justice som zhliadol vramci svojho vikendoveho seagalovske dvojprogramu spolu s pistol whipped a treba povedat ze urban justice vychadza z tohto minisuboja vitazne... po neskutocnych srackach sa seagal konecne odrazil od totalnej hladiny filmoveho bahna kam behom par rokov spadol a s u.j. si trocha udobril svojich fanuskov ktory sa od neho zacali odvracat (i ked sa najdu taky ktory vynasaju hovadiny typu cudzinec ci patriot do nebies)... nie ze by islo a bombu ako zo zaciatku 90 rokoch ked seagal nevazil cez 120 kilogramov. za prve nepouziva pri bojoch nejakeho doubla, za druhe pribeh nie je az tak totalne tupy (i ked je beckovy ako hrom), je tu celkom slusne mnozstvo subojov a su prijemne seagalovsky brutalne (lamanie ruk, vazov, skrtenie, sem tam aj nejaky suboj s nozom a dost sa tu aj striela) a hlavne seagal ma opat ako take charisma, takze mu verite ze je to bad ass a neradno si snim zahravat. film by to mohol byt este lepsi keby mal nejakeho riadneho rezisera cim fauntleroy rozhodne nie je, dalsia vec co ma rozculovala bola nahanacka autami ktora bola nakrutena otrasne (a bola miestami az trapna) vazne neviem preco to odtial nevystrihli, suboje su ako som uz spomenul dost dobre ale nahovno zostrihane takze obcas su miestami neprehladne ale to sa nastastie nestva tak casto, no a vsetci gangstas su svojimi dialogami az otravny (co je asi zamer lebo takto sa tesite ked im seagal nakope zadok)... suma sumarum na najlepsie seagalovky sa to nechyta ale po predchadzajucich odpadoch je to konecne film za ktory sa seagal nemusi hanbit.

Dodatečné informace

Původní název:
Urban Justice (více)
  • USA Zákon ulice
  • USA Urban Justice
  • USA Apostatis timoros
  • USA Justiça urbana
  • USA Justicia urbana
  • USA Ley urbana
  • USA Once Upon a Time in the Hood
  • USA Renegade Justice
  • USA Urban justice
  • USA Urban Justice - Blinde Rache
  • USA Urban Justice, città violenta
  • USA Urban Justice - Città violenta
Premiéra v ČR:
1. 9. 2011
Země původu:
USA
Rozpočet:
12 mil. USD
Čeština:
Zákon ulice je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch