Zvrácený

69%

Komentáře a recenze 8

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 898 bodů
5
Kromě scény, kdy dojde k brutálnímu znásilnění je to pro mě čistě průměrný snímek s roztřesenou kamerou a zvrácený je spíše režizér, či kameraman. Chápu, že to byl záměr, ale po pěti minutách se o mě pokoušela migréna. Zajímavé na snímku je, že se odehrává po zpátku.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
10
Velice drsný snímek s brutální scénou znásilnění a následné pomsty. Čas všechno zničí, říká se na začátku a na konci filmu a je jasné proč. Příběh je nezvykle odvyprávěn od konce a každá etapa dějství je v jediném záběru. Přeskoky do minulosti točící se kamerou takřka vyvolávají závratě a soundtrack ke scéně v gay klubu spolu vizuálním obrazem dopřává neskutečné hnusotě. Málo kdo ví, že dokonce prvních asi 30 minut je v pozadí doprovodný zvuk o frekvenci 28Hz vyvolávající nevolnosti a již zmíněné závratě. Zajímavý filmový počin. Umělecká hodnota na takové úrovni však nemá v této branži obdoby. Dialogy jsou převážně improvizované, což ve výsledku hodně vede k reálnosti událostí. Není to film pro každého, ale pokud jsou diváci které jen tak nic nerozruší a netraumatizuje, mohu jen doporučit. Umělecký film nemající obdoby.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Film v žádném případě nesmí vidět diváci slabší nátury a o věkové kategorii přístupnosti doporučuji úplně tu nejvyšší. Na druhé straně film je bravurně natočen, používá veškeré psychologické prvky, které mají dopad na diváky a herecké obsazení je vynikající. Manželský pár Vincent Cassel a Monica Bellucci jsou typově dobře obsazení, ale jsou to rovněž skvělí herci. O zrůdnosti postavy Jo Prestia, který hraje Roupa ani nemluvím.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
Moje prozatím druhé setkání s osobitým argentinským tvůrcem Gasparem Noém, ono první byl snímek na Love, který sice je odvážný, ale kromě explicitních obrazů, jsem došel k závěru že, je jinak naprosto prázdný... Až jsem se najednou dostal k jeho staršímu snímku (překlad zvrácený je až příliš inspirovaný jedním z motivů a spíše by měl znít "nezvratitelný"), který je teda úplně jiné kafe... Úvod je jak na kokainu a nejprve jsem si říkal, že tohle nepůjde. Rychlé tempo, postavy a motivace, o kterých nevíme nic a především neuvěřitelně divná kamera, která termínu "neklidný obraz" dává další rozměr.. Ovšem, jak se to nějak uklidní a já jsem pochopil, že jde o nápad otočit lineární proud času. Už mi tak nějak padla brada.. Přidává to na náboji, který dodává spíše jednohubkovému příběhu ty správné otáčky. Roztřepaná kamera, pocit absence střihu to vše jen přidává na trošku rozporuplných úvodních pocitech. Tím, že je to opačně, tak tempo snímku je i taková obrácené a po čas celé stopáže se ukliďňuje, dokonce až do takové míry, že když v závěru dostáváme "úvod", tak malinko ztrácí. Ústřední dvojice táhne celý film.. Těm dvěma to spolu hodně sluší a navíc mi ta vzájmná chemie přišla příjemně uvěřitelná. Jakmile se více a více dostává na scénu Monica Bellucci, dosává se jí moje absolutní pozornost. - "Víš, že ti stojí bradavky" - Asi tolik k šířce vztahu, jaký spolu mají. Absolutně se oba odevzdali snímku.. A když v půli přijde ona znásilňující scéna, je protřeba se na to připravit. Opravdu nepříjemná a surová podívaná, která ne a ne skončit.. Tady tabu neexistuje! Hodně zajímavá práce, která funguje tou evropskou experimentálností, tak i právě celkově co do kvality. 75%
jay.lee
jay.lee
7 487 bodů
10
Irréversible
TARANTlNO
TARANTlNO
3 345 bodů
8
Scénář vlastní také Gaspar Noé.Film v násilnosti,zvrácenosti může působit jako moralita,která získává přesvědčivost právě tím neobyčejným použitím prvků násilí. A jako zrcadlo nastavené podobným způsobem, jak to kdysi provedl Stanley Kubrick (jehož mistrovství prý Noé obdivuje) ve filmu Mechanický pomeranč. Asi to není náhoda, že jméno hlavních postav obou filmů je Alex a že v nich zní jako kontrast povznášející Beethovenova hudba.I když nikdo nezpochybnil jeho mimořádnou působivost,jde podle jedněch o nechutné dílo těžící atraktivitu ze šokujících scén,zatímco podle druhých film vlastně odhaluje násilí jako temný stín lidské povahy i jako produkt odcizení.Znásilnění bylo bez jediného střihu!Dobrá kamera,velmi působící hudba a výborná Monica Bellucci.
Beea25
Beea25
3 bodů
0
Tento film je tak otřesný a nechutný, že ho nedoporučuji ani vidět!!!!!! Nechutný děj a sprosté výrazy. Spíš bych ho zařadila do kategorie 18+ v erotickém průmyslu.