Incredible Shrinking Man, The

78%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Vynikající provedení v jinak bohužel moc přímočarém příběhu, který je v prvním plánu - ději samotném - odhadnutelný a v druhém plánu - myšlenky, symboly, metafory - zase primitivní. Provedení je ale opravdu úžasné a i díky rozumné délce to funguje.
lamps
lamps
15 156 bodů
10
Jedno z nejlepších sci-fi, jaké jsem kdy viděl! Arnold byl skutečně mistrem ve svém oboru a uměl i s tuctovým a triviálním námětem natočit velmi inteligentní a nepředvídatelný snímek. Líbila se mi už jeho starší Tarantula, ale Incredible Shrinking Man je po filmařské stránce úplně někde jinde. Napínavé a svižné dobrodružství, jaké už se dnes vůbec netočí, s poměrně přelomovými a vydařenými efekty a druhou půlkou jako stvořenou pro nadšené žánrové příznivce. Scéna s kočkou i dnes bere dech, ovšem zdaleka ne tak jako závěrečný střet s "obřím" pavoukem, který jsem prožíval snad ještě intenzivněji než památný Frodův souboj s Odulou (ono také bylo znát, že zde byl pavouk skutečný). Nedoporučuji arachnofobikům, ostatní však neváhejte, a tenhle neprávem zapomenutý skvost si pusťte.
VládceVesmíru
VládceVesmíru
5 400 bodů
10
Filmový zážitek, který by určitě neměl žádný SF fan opomenout. Výborné udělané triky, výborné herecké výkony a scenáristické nápady se prolínají v kombinaci, která ani dnes nevypadá zastarale nebo naivně. Pro mě jeden z dobových vrcholů žánru.