Kurz negativního myšlení

75%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Tenhle film mi vyrazil dech a slupnul jsem ho, jako malinu. Parádní hořkosladká záležitost. To, že severská tvorba je skvělá vím už dávno, ale udělat takovou komedii na vážné téma, to je parketa, která není jednoduchá. Krátký svižný a úderný film, který jen tak nezapomenu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Výsledkem snahy tvůrců je svižný film, k dobru mu přihrává i sympaticky střízlivá stopáž, při kterém budete možná chvílemi nevěřícně kroutit hlavou, ale který je až příliš reálný než aby se dal označit za samoúčelný. Film Kurz negativního myšlení je velmi solidní ukázkou severské kinematografie, který i přes zdánlivou krutost nabízí srozumitelný a především hluboce lidský příběh. Na filmovém festivalu v Karlových Varech se promítal na beznadějně vyprodaných projekcích (dokonce i s lepšími akreditacemi) a vysloužil si od mezinárodní poroty zaslouženě i cenu za nejlepší režii.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Smutné komediální drama, které je podáno takovým stylem, že se musíte bavit, ikdyž jde o smutné téma. Skvělé herecké výkony, hudba a ten černej humor dělají z tohohle filmu, který se mi jevil jako o ničem slušnou podívanou, ze které mi mi vyšlo to, že ti zdraví lidé měli větší problémy než ti co byli handicapováni.
lucyky
1 353 bodů
8
Film. o vyrovnávání se s nepřízní osudu. Rebel, který se nechce smířit s pravdou a do toho mu do baráku přijede tahle "banda" :) originální, temné i veselé zároveň. Jako bonus skvělá hudba.
kocka-kockova
338 bodů
10
Černý humor ve své nejryzejší formě. Dělat si srandu z postižených možná někomu může přijít nevhodné, ale tenhle film dokázal vybalancovat záchvaty smíchu s podprahovým zamyšlením nad tím, jak to mají tihle lidé těžké. Z mého pohledu přiměje k jinému úhlu pohledu spíš než nějaké uplakané melodrama. Pokud jste schopni přistoupit na Brejenovu hru, je to jedna z nejlepších komedií, co jsem viděla.
Aur
Aur
25 bodů
8
Poměrně drsné vykreslení manželského soužití po té, co se jeden z manželů ocitne na vozíčku a rezignuje na život. Černý humor někdy na hraně. Mix psychologického dramatu a absurdní komedie, v některých situacích jen pro otrlé. Ale určitě zanechá silný zážitek a nebude z těch filmů, u kterých přemýšlíte, o čem vlastně byl.