Příběh z Filadelfie

76%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
xxmartinxx
xxmartinxx
22 285 bodů
8
Vynikající herci v trochu nedodělaném příběhu. Grant, Steward i Hepburn se skutečně činní (Grant v rámci svých dvou poloh), ale ne-zas-tak-moc zajímavý (a přesvědčivý) děj vytahují jen na pěkné čtyři hvězdy.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Nemůžu jinak, protože tahle předsvatební taškařice mě jednoznačně dostala. Proč už se takové komedie netočí a takové dialogy nepíšou?
Fingon
16 886 bodů
8
70% Kupodivu mi to přišlo trochu slabší, podle obsazení jsem čekal smršť a dočkal se jen mírného vánku. Některé dialogy byly opravdu kouzelné.
ladynka
ladynka
1 201 bodů
10
Můj neoblíbenější film z žánrové škatulky jménem romantika. Důvod? Má proklatě daleko k cukrkandlovým výlevům. Naopak jde o výjiměčně povedenou konverzační komedii, která stíhá trefně glosovat i svět kolem sebe. "Nenávidíte mě, slečno Imbriová?" "Nemůžu si dovolit někoho nenávidět. Já jen fotím." Celý snímek stojí především na chytrých a vypointovaných dialozích ("Snad ses nevzdal své milované whiskey?" "Ne, jen jsem změnil barvu. Teď jsem na pastelové odstíny. Víc mi sluší.", kde exceluje Zrzka Katharine Hepburn, sarkastický Cary Grant a taky škytající James Stewart.