Ostře sledované vlaky

82%

Komentáře a recenze 21

Dle počtu bodů
jirka26
6 288 bodů
7.5
Tykové filmy by se měli tesan do kamene.
stantheman
stantheman
2 399 bodů
9.5
Jeden z mých oblíbených filmů z šedesátých let...přesně zachycuje Hrabalovu poetiku...mrazivě úsměvný...perla českého filmu
miza
miza
2 336 bodů
9
Zasloužený Oskar.Opravdu krásný film.
65David21
65David21
1 863 bodů
7
Naštěstí to nebylo tak dlouhé, ale bohužel většinu času jsem se až nudil. Samozřejmě, že se občas objevila pasáž, která zaujala, avšak častější byla nuda než zaujetí a ponoření do snímku a příběhu jako takového. Neckář působil sice roztomile, jenže nevím nevím. Celkový dojem - čekal jsem to asi i horší, ale občas mě to pobavilo. 70%
TechCluster
TechCluster
667 bodů
8
"Ostře sledované vlaky" je český film, který zaujímá významné místo v kinematografii. Režisér Jiří Menzel podává originální směs humoru a vážných témat během druhé světové války. Film je plný symboliky a absurdity, která kontrastuje s vážností okupovaného prostředí. Vynikající výkony herců, zejména Václava Neckáře, přidávají filmu hloubku a autentičnost. "Ostře sledované vlaky" získalo Oscara za nejlepší cizojazyčný film a je to klasický kousek české kinematografie, který stojí za to vidět.
dubjanka
416 bodů
9.5
Pohladí, potěší... uvolní a zahřeje u srdce. Mám tento film velice ráda.
mil78
384 bodů
absolutní česká klasika, skvělá kamera a atmosféra
flo777
62 bodů
10
co k tomuto filmu dodat, jeho poetika pohladi na dusi, excelentni vykon Vaska Neckare, z nehoz nevinnost primo cisi. Josef Somr vnasi svymi pletkami devcaty do filmu neznou ale pritom drazdivou erotiku, vse v te spravne mire, absurdita valky je brilantne zachycena hlavne vykony Vlasty Brodskeho a Ferdinanda Kruty. je to film jak ma byt, hrabalovske tema provedene s gracií.
vranic
53 bodů
8
Legenda mezi filmy.
marťm
15 bodů
10
Bylo mi receno ze je to solidni, presto jsem velmi prekvapena. Surova realita s kterou se nikdo nepare. Zivot stale jede dal… Jsme uzavreni do bubliny nadrazi a konfliktu v nem. Skvely dialog a herci :)