O perlové panně

50%
O perlové panně
Plakát traileru
Na kraji lesa sídlí potulný cirkus - mladý herec Vendelín se rozhodne jít do světa a stát se rytířem. Za lesem je hrádek, v němž truchlí pro svoji v mládí ztracenou nevěstu - perlovou pannu, pošetilý rytíř z rodu Don Quijotů Kornelius. Potuluje se zde také rytíř z Kosti Cyprián, se svým ke všemu odhodlaným sluhou. Ten také Corneliovi ukradne obraz krásné dívky, v němž je vsazena velká perla. Rytíř Kornelius se vydává obraz hledat.
Cesty všech se střetnou v hlavním městě, kde chce Cyprián Kornelia zabít, ale tomu na poslední chvíli přispěchá na pomoc Vendelín. Z Kornelia a Vendelína se stávají přátelé. Kornelius vypráví svůj smutný příběh - ráno po svatbě jeho nevěsta zmizela, a nikdo neví kam. Žádné pátrání nevedlo k výsledku. Současně s ní zmizel i malíř, který dívku maloval. Vendelín si vzpomene na dívku, kterou ráno potkal ve věži a kterou nazval Lucií. Netuší, že tím zlomil kouzlo zlého čaroděje-malíře, který si chtěl přivlastnit perlovou pannu-Lucii.
Ale čaroděj není jediným nepřítelem - Kornelius a Vendelín se ještě musejí utkat se zlým rytířem Cypriánem a jeho kumpány. Je to pohádka, takže všechno skončí nakonec dobře.



Pete69
Pete69
29 851 bodů
5.5
Smutná a ponurá pohádka s dobrým obsazením. Příběh klasický. Celkově hodnotím pohádku, jako průměrnou.

Dodatečné informace

Původní název:
O perlové panně (více)
  • Česká republika O perlové panně
Premiéra v ČR:
8. 5. 1997
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění