Muž, který se mi líbí

65%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 978 bodů
6
Zvláštní romantická komedie, osobitá, dobrodružná i zajímavá. Není náročná a působí celkem svěže, největší problém jsem však měl s chemií, která byla mezi Jean-Paul Belmondem a Annie Girardotovou opravdu mizerná a nebyli schopni se jeden druhému dívat delší dobu do očí. Jinak by to byl super film.
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Dva Francouzi - herečka a skladatel hudby - se setkají v USA při natáčení filmu. Původní sblížení na jednu noc pomalu a nenásilně přerůstá ve vážný vztah, až oba odloží o pár dní svůj odjezd a vyrážejí autem na výlet. Nakonec dokonce začnou velice opatrně plánovat společnou budoucnost, což ovšem komplikuje fakt, že oba žijí v manželství s někým jiným. Je to milé, je to realistické a tím nevyhnutelně i smutné a je neuvěřitelné, jak civilní, naprosto přirozené výkony dokázali Annie Girardot i Jean-Paul Belmondo podat. A ten nepřikrašlující pohled na USA prostřednictvím neamerického filmu je velmi osvěžující.
hrona
615 bodů
8
Dva excelentní hráči, kteří se objevili před jednou kamerou. A rozhodně to za to stálo. Belmondo v hodně netradiční roli, jako milovník, bez všech šaškárniček a drsných výrazů a pro změnu naprosto svá Girardotová. Claude Lelouch zasadil tento milostný filmek do spojených států a vsadil na krátký románek mezi oběma postavami a cestovatelskou tématiku. Zkrátka romantická road movie jak se patří s trošičku hořkým, avšak očekávaným koncem. Škoda, jen, že se film vytratil z archívů české televize a dabing utrpěl velkou bolestí díky kanálu MGM a opětovném nadabováním mladými herci.