Frankenweenie: Domácí mazlíček

68%

Komentáře a recenze 40

Dle počtu bodů
Edward
Edward
2 487 bodů
7
7/10
harry456
harry456
2 437 bodů
3.5
Mě to příliš nezaujalo, bylo to černobílé a divný nápad na takový film.
Tomas_313
Tomas_313
1 197 bodů
6.5
Dekadentní loutky opět ožívají v rukách Tima Burtona, jenž se v době, kdy mu většina kritiků přisuzovala tvůrčí úpadek a opakující se vykrádání sama sebe a jeho oblíbených tvůrců, rozhodl natočit prodlouženou verzi svého krátkometrážního filmu z roku 1984. Film oplývá sympatickou hrou černé a bílé barvy, vynikající prací se světlem a vypiplaností v každém ohledu, tedy prvky tvořící nedílnou součást jeho celoživotní práce. Předlohu jsem bohužel zatím neviděl, z nového provedení je ale jasné, že příběh lásky až za hrob skýtá především sílu ve své dojemnosti. Jenže právě emoční dravost snímku upadá a viníkem zdá se být přílišná minutáž. Přidané scény rozšířily příběh především o zvrhlé finále plné monster viditelně odkazujících na nejslavnější potvory Hollywoodu a intimní nádech rázem upadává do neznáma. Burtonovi se nedá upřít několik famózních scén ( projev učitele ), ale díky prodloužení film jako celek nezaujme a spíše než labužnickou odpovědí na hanlivé kritiky se Frankenweenie jeví jako uspokojení samotného Burtona ( hromada odkazů na jeho předchozí filmy ). 65%
michaela159
michaela159
1 045 bodů
3
Talent Tima Burtona u mě klesá. Alenka v říši divů, parádní. Abraham Lincoln: Lovec Upírů, naprostá fraška, kde dělá z dobrého amerického prezidenta zabijáka upírů, což je politováníhodné. Tento film už je příliš, nudný film, u kterého jsem se divila, že jsem neusnula. Naprosté zklamání.
Peter12
Peter12
810 bodů
7.5
Tak po pozretí tohoto animáku som zistil,že Tim Burton je psychopat,a to on určite je.Točí jednu morbídnosť za druhou a zatiaľ mu to vychádza.Podla mňa jedna s vynikajúcich parodií.A do toho skvelá hudba atmosféra ako vyšitá.Aj animácia bola na vysokej úrovni,ako sa od Burtona očakáva.Najprv som nechápal prečo je film čiernobieli,ale zapadalo to do deja ako riť na šerbel. Mrtvá nevesta sa mi páčila o niečo viac,tak nemôžem dať plný počet.
Mikulda11
Mikulda11
183 bodů
8
Je to odvážné v době 3D filmů natočit černobílou "pohádku". Pro mě jako vždy Burton nezklamal, tedy až na konečnou scénu, což už zde bylo zminováno. Ale film se mi velmi líbil i slza ukápla.
Radomira
Radomira
84 bodů
5
Nic moc. Ale vztah kluka a pejska hezký.:)
martinecluk
22 bodů
8
Tradiční tradicni a znovu tradiční, tak takto bych nazval tento filmový kousek. Jde o to ze se zaměřuje znovu a opět na ten samý strašně starý příběh ale i ze stejného úhlu. Dá se hovořit o jediném...dobrý den neomrzí.tedy jen jde o nový kabát...... ..