Kdo nastaví kůži

64%

Komentáře a recenze 3

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Celkem slušný film v rukou Alaina Delona, z jeho režijního díla to lepší. JE to ale typická Delonovka, kdy hraje detektiva. Osudová žena, všude se jen tak poflakuje a občas přijde akce. Tady to ale sedí a snímek působí kompaktně. Zajímavý soundtrack, Delon zahrál svůj standard, mile mě překvapil svěží výkon Anne Parillaud.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Tenhle film mám hodně rád. Kromě toho, že to je kriminální thriller vychází z poměrně známé krimi předlohy. Film má zároveň černohumorné vložky, kdy tu někdo někomu přerazí ruku kladivem nebo krásná Anne Parillaud, pozdější Brutální Nikita, se ukáže v rouše Evině, což je dobrý důvod tento film skouknout. Dobré!
avenis
avenis
8 145 bodů
9
Jeden ze dvou Delonových režijních počinů. Ten lepší. Už tenkrát v osmdesátkách mě tahle svěží kriminálka s komediálními prvky zaujala. Především musím zmínit poutavou, až příjemně vtíravou píseň Oscara Bentona - Bensonhurst Blues. To jeho "Bů bu bu bjů bu bu... " jsem si zamilovala navždy. Bezostyšná Anne Parillaud ještě před Brutální Nikitou a plejáda dobrých francouzských herců. Nezbytná narážka na Belmonda. ("V takovéhle situaci se Belmondo omezí na mužný úšklebek." ) Trochu mě rozesmálo, jak Delon bere telefonní sluchátko do kapesníku (aby nezanechal otisky), ale už bez ochrany odšroubuje kryt mikrofonu... Taky jsem obdivovala odolnost francouzských mladých žen, které ač znásilněny, omezí se jen na smutné konstatování a vzápětí se oddávají sexu dobrovolnému, naprosto bez známek jakékoliv frustrace... Co je proti tomu roztříštěné zápěstí, které nekrvácí a bolí jen chvilku. :) Ale pak je třeba Delona zasádrovat doslova od hlavy k patě. Pro jistotu, asi. (12.7.2022)