Ricky Gervais nešokuje jenom na Glóbech

Ricky Gervais nešokuje jenom na Glóbech
Že si Ricky Gervais (Hvězdný prach / 2007, Noc v muzeu / 2006) nevidí do pusy není nic nového. Těžko však lze věřit, že dopad svých výroků nedokáže předem odhadnout. Jeho pravidelné přestřelky s křesťanskými fundamentalisty, kteří se na sociální síti Twitter pravidelně strefují do jeho atheismu a "bezbožné" podpory homosexuality, v pátek vyvrcholily větou: "Křesťané a vyznavači všech ostatních vír světa, řekněte ne bigotům, kázajícím nenávist ve jménu vašeho Boha. Mír a klid všem."

Rozzuřený zastánce ortodoxního křesťanství pod nickem GodsWordsIsLaw (Boží slovo je zákon) se následně v reakci na Gervaisův výrok pustil nejen do nevěřících, homosexuálních "hříšníků" a pošetilosti makroevoluce, ale také do serveru Huffington Post, který podle něj celou záležitost podal "zcela zaujatě" a jen potvrdil "zvrácenost liberálních médií" a jejich "intelektuální pokřivenost".

GodsWordIsLaw, vlastním jménem Keith z Minnessoty, na závěr nahrál na internet video, v němž pálí Gervaisovu fotku na karikatuře kříže. Nu, jedno je jisté: Gervais zkrátka umí udržet své jméno v médiích...
ricky-gervais-nesokuje-jenom-na-globech