Nejpodivnější zaměstnání u filmu: Koordinátor sexuálních scén nebo manažer zeleně

Nejpodivnější zaměstnání u filmu: Koordinátor sexuálních scén nebo manažer zeleně
Normal People | HBO
Ne? Já do poměrně nedávné doby také ne. Ale tím to nekončí, u filmu se totiž dá objevit vskutku velmi krásná sbírka povolání, jejichž rozličnost je stejně úžasná jako neuvěřitelná.
Pojďme se na ni podívat. Nejzajímavější je jistě z hlediska lidské zvědavosti zmínění koordinátor sexu. To, že je natáčení sexuálních scén většinou jedna z nejméně oblíbených částí natáčení pro herce i štáb, se hovoří již dlouho. Většinou je to totiž velmi trapné a nepříjemné. Možná proto se nyní objevila nová profese - koordinátor intimnosti. Prací takového koordinátora je dosáhnout co nejreálnějších erotických scén, které budou na plátně vypadat skvěle, ale zároveň se postarat i o lepší pohodlí herců, aby se u toho necítili tak nepříjemně. Práci takového koordinátora mohli obdivovat třeba diváci seriálu Normal People.
koordinator-sexualnich-scen-nebo-manazer-pres-zelen-nejpodivnejsi-zamestnani-u-filmu
Captain America | Marvel Studios
Pak tu máme onoho manažera zeleně (greensman). Jak název napovídá, člověk označovaný za greensmana má na starosti veškerou zeleň a přírodní materiály na natáčení. Jeho úkolem je dané natáčení místo změnit podle požadovaných parametrů, zda jde o džungli, poušť hotelovou halu, obývací pokoj... každé lokaci odpovídají dané rostliny a jeho úkolem je je správně vytvořit. Takže za každou květinu v záběru odpovídá on.
Gang Boss - ačkoli to zní jako název filmové role vedoucího charakteru, nemůžeme být dále od pravdy. Gang Boss nebo také někdy označovaný jako kapitán je jedinec, který má na natáčení na starosti veškerou dopravu pro celý štáb včetně herců. Na place musí být vždy dostatek dopravních prostředků pro přesouvání v rámci natáčení i na něj nebo z něj pro naprosto všechny členy natáčení. Má na starosti řidiče a dohlížet na to, aby všechny přesuny na daná místa proběhly podle příslušného rozvrhu, aby nedocházelo ke zdržování natáčení a aby rozpočet na dopravu nepřekročil danou hranici.
Wrangler - ačkoli toto jméno znáte spíše ve spojitosti s džínami, u filmu jde o "opatrovníky" nebo "trenéry" dětských herců a zvířat. Tito lidé totiž mají na starosti aby děti nebo zvířata na natáčení dělali to, co po nich v dané scéně tvůrci chtějí. Vedle toho se ale o ně starají samozřejmě mi mimo scény, u zvířat je to samozřejmě základní péče, u dětí se jedná o to, aby se bavily, hrály si nebo byly zticha a nerušily natáčení, pokud zrovna nejsou v záběru.
Food stylist - jelikož je u filmu člověk přes rostliny, je jasné, že svého vlastního vedoucího má i jídlo. Pokud se během natáčení herci posadí k jídelnímu stolu, buďte si jisti, že bylo uvařeno a naservírováno tak, aby vypadalo co nejlépe a odpovídalo tomu, co vyžaduje daná scéna. Stylista jídla tak není náhodný název.
Opotřebovávač kostýmů - tak jsem překřtila kostýmního výtvarníka zvaného ager of clothes. Úkolem tohoto člověka je se postarat o to, aby kostýmy použité ve filmu "zestárly." Tedy ale zbroj po boji byla náležitě poškrábaná, zničená a zborcená krví, aby tričko po cvičení bylo náležitě zpocené atd.
koordinator-sexualnich-scen-nebo-manazer-pres-zelen-nejpodivnejsi-zamestnani-u-filmu
Captain America | Marvel Studios
Najít více zajímavých zaměstnání je samozřejmě velmi snadné. Osobně jsem jich vybrala skutečně jen pár, své místo ale mají i další členové štábu, kteří se různým způsobem podílejí na natáčení, ať už je to výběr lokací, vymýšlení vlastních jazyků pro různé rasy mimozemšťanů, rekvizity, ale i takové drobnosti jako je zabalení daného dárku, výzdoba vánočního stromu, šatník postav, výzdoba pokojů, hračky v dětském pokoji či výbava knihovny... Vše je promyšlené a součástí velkého hodinového strojku.