Herecké celebrity se plácly přes kapsu. Osud Austrálie jim není lhostejný

Herecké celebrity se plácly přes kapsu. Osud Austrálie jim není lhostejný
Avengers: Endgame - Chris Hemsworth | Marvel Studios
Nejaktivnější jsou samozřejmě v tomto ohledu ti, kteří se v Austrálii narodili, ale nejsou sami, přidala se k nim řada jejich kolegů a i jejich přispění pomáhá zachraňovat životy a inspirovat mnoho dalších lidí, aby se zapojili.
Nicole Kidman
Nicole Kidman
Jednou z prvních, která se ozvala a své domovině věnovala 500 000 dolarů, byla Nicole Kidman (zapojila se spolu s manželem Keithem Urbanem). Stranou ale nestáli ani další Australané jako Chris Hemsworth, který věnoval 1 milion dolarů, a Russell Crowe (vydražil svou čepici rugbyového týmu Rabbitohs za 400 000 dolarů a pak ještě ze svého přispěl 105 000 dolary samotným hasičům). Kylie Minogue a její rodina věnovala 500 000 dolarů, to Rebel Wilson na to šla jinak a vydražila sama sebe, tedy oběd s ní za 100 000 dolarů.
Russell Crowe
Russell Crowe | Warner Bros.
Nebyli to ale jen "domorodci", kdo přispívali na australské hasiče a boj s požáry. 1 milion dolarů věnoval Elton John, stejnou částkou se zapojila i Kylie Jenner. P!nk poslala 500 000 dolarů a tenisté Maria Šarapovová a Novak Djokovič věnovali každý 25 000 dolarů.
Rozhodně největšími dárci se ale stali Leonardo DiCaprio, který věnoval 3 miliony dolarů, ale hlavně australská komička Celeste Barber (díky sbírkám vybrala již přes 45 milionů dolarů!). Lidé ji milují, i díky tomu, že si nebere servítky. Skrze svou iniciativu vybrala neuvěřitelnou částku a je vděčná za každý dar. O to víc ji mrzí a nezaváhala to ani zkritizovat, že řada světových miliardářů se k tomu nijak nepostavila. Na obnovu Notre Damme v Paříži dávali miliony hned druhý den, zde je ale ticho po pěšině...
Je jedno, kdo přispěl jak vysokou částkou, je důležité, že se tak vůbec děje, každý dar se počítá. Je ale dobře, že takoví lidé jdou příkladem.
Vaše hvězda nemá tvář! Poznáte film?