Jak hodnotí čeští kritici Poslední aristokratku?

Jak hodnotí čeští kritici Poslední aristokratku?
Poslední aristokratka | Česká televize
Kastelán milotického zámku Evžen Boček napsal nejdříve Deník kastelána. Druhý román, veleúspěšnou Poslední aristokratku, rozdělil do dvou knih. Ta první je právě v kinech. Čeká nás už teď pokračování? Pod scénářem k filmu je uveden jen režisér filmu Jiří Vejdělek.
A jak vidí nový český film kritici? František Fuka, Jan Varga a Rimsy nový snímek výrazně kritizují. Mirka Spáčilové je lehce neutrální a dává filmu mírně nadprůměrné hodnocení. Největší chválu potom přináší Novinky z pera Věry Míškové a David L.Bronštejn z Kulturino magazínu. Jak hodnotíte Poslední aristokratku vy? Kritici dávají pak v průměru 58%.
Hynek Čermák, Yvona Stolařová
Poslední aristokratka | Česká televize
"Televizní seriál "Život na zámku" jsem nikdy moc nesledoval, ale matně si vybavuji, že nebyl tak strašný jako tento film. Mluvit o hereckých výkonech nemá žádný smysl, protože scenárista a režisér od herců žádné herecké výkony nevyžadují. "
František Fuka / Kinobox.cz - 20%
Tatiana Dyková
Poslední aristokratka | Česká televize
"Třebaže strávíme sledováním příjemný čas, nezanechá v nás film nějaký hlubší dojem. Při srovnání s ostatními snímky režiséra Jiřího Vejdělka není toto dílo schopné rovnocenně obstát. Nicméně řadě diváků přinese potěšení a budou spokojení. Nabízí totiž velkolepé panoramatické pohledy na zasněženou krajinu a na zámek a jeho interiér, což zaručeně zaujme. Je to lehčí podívaná pro celou rodinu, ve které si každý najde to své."
Lenka Vosyková / ČervenýKoberec.cz - 70%
Poslední aristokratka
Poslední aristokratka | Česká televize
"Kdo očekává hlubší zamyšlení či skrytý význam některých slov, vět, bude zklamán. Ale sám režisér Vejdělek (Tátova Volha, Václav, Ženy v pokušení) nic takového jistě do své komedie ani nechtěl. Vypadá to, že jeho záměrem bylo potěšit, pohladit a na chvíli jen odvést pozornost od všedních starostí."
Alena Kaňová / Eurozpravy.cz - 70%
Vojtěch Kotek, Hynek Čermák, Tatiana Dyková, Yvona Stolařová
Poslední aristokratka | če
"Poslední aristokratka je komedií, jejíž mírně nadprůměrné aspekty (herci, kamera) bohužel přebíjejí aspekty silně podprůměrné (scénář, hudba) a výsledkem je jakžtakž snesitelná a jen na pár místech zdařile legrační věc, u níž je však třeba překousnout velkou spoustu nedostatků, abyste si ji mohli užít."
Jan Varga / Filmspot - 40%
Zdeněk Piškula, Yvona Stolařová
Poslední aristokratka | Česká televize
"Nicméně v době, kdy na českých komediích člověka místo radosti jímá stud, reprezentuje Poslední aristokratka vkusnou, uměřenou, v dobrém slova smyslu většinovou zábavu, jejímž hájemstvím se stane obrazovka. Lze si docela snadno představit, jak aristokraticky se bude za rok vyjímat po boku Andělů Páně ve vánočním programu koprodukční České televize."
Mirka Spáčilová / iDNES.cz - 60%
Martin Pechlát
Poslední aristokratka | Česká televize
"Není to komedie, u které sál burácí smíchy, ale spíše příjemný film s řadou úsměvných momentů. Který navíc velmi dobře na závěr vypointuje Tatiana Dyková (Vilhelmová) hrající Vivien. Ta většinu filmu vypadá poněkud křečovitě, jako by se v roli nemohla najít, ale nakonec pronese onu jednu větu, na kterou snad čekala od začátku."
David L. Bronštejn / Kulturio MAGAZÍN - 88%
Hynek Čermák, Yvona Stolařová
Poslední aristokratka | če
"Jeden ze slabších kusů filmografie Jiřího Vejdělka představuje nekonfliktní komedii, která celkem pěkně vypadá, ale téměř v ničem nedává smysl. Kdo však bude chtít jen zabít čas s fajn herci v jejich tradičních rolích, tak to nejspíš dokáže."
Rimsy / Moviezone.cz - 40%
Eliška Balzerová, Pavel Liška (I), Martin Pechlát
| če
"Škoda že Jiří Vejdělek – patrně ve snaze, aby film nepřehltil – opustil víc motivů, než bylo nutné, a film tak přece jen o smích trochu ochudil. Překvapivě tím vznikla i hluchá místa, v nichž přenádherná kamera Vladimíra Smutného, který dobře ví, jak natočit krajinu, aby byla krásná, krouží nad scenériemi architekta Martina Kurela (jemuž je film po jeho náhlé smrti 4. července 2019 věnován) v trochu delších záběrech, než by bylo záhodno."
Věra Míšková / Novinky.cz - 75%

Vaše uživatelské průměrné hodnocení je zatím 65%. Už jste hlasovali?