Blade Runner 2 oficiálně stojí o návrat Harrisona Forda v roli Deckarda

Blade Runner 2 oficiálně stojí o návrat Harrisona Forda v roli Deckarda
Blade Runner
Je zajímavé, jak se tahle situace vyvinula. Blade Runner platil dlouhou dobu za propadák a to nejen díky neúspěchu v kinech, ale i faktu, že původní kinosestřih za moc nestál. Na Ridleym Scottovi ležela polovina viny. V době natáčení byl v extrémně špatném rozpoložení, hádal se se štábem i studiem a díky tomu výsledný sestřih nedělal on. Až o mnoho let později, kdy se vše usadilo a strany došly klidnější nálady, mohl vzniknout režisérský sestřih a s ním i pověst legendy (kdo chce vědět víc, podrobněji jsme se historii Blade Runnera a jednotlivým verzím věnovali zde). Dnes platí Blade Runner za jednu z největších sci-fi klasik a pokračování chtějí prakticky všichni.
Harrison Ford, Ridley Scott
Ridley Scott a Harrison Ford na place Blade Runnera (1982)
Stojí o něj Scott (který nicméně zůstane nejspíš u projektu pouze jako producent), studio a dokonce i sám Ford, přestože původní natáčení dle svých slov protrpěl. Scénář ke dvojce je hotov a pochází z pera autora jedničky Hamptona Fanchera, jemuž asistoval Michael Green (Green Lantern). Nyní je na Fordovi, zda nabídku přijme. Je otázkou, jak moc bude v následujících letech díky novým dílům Star Wars vytížený a zda se bude chtít po více jak 30 letech k roli vrátit. Tenhle posun opravdu mnohem výraznější, než mezi trojkou a čtyřku Indiana Jonese, kde uběhlo "jen" 19 let.
Ridley Scott, Harrison Ford
Blade Runner
Upřímně jsem zvědavý, jak tohle mají scenáristé podchycené. S Fordovou účastí zdaleka nemohli (i díky pokročilému věku herce) počítat a pokud scénář vystavili na Deckardovi, muselo by v případě odmítnutí dojít k přeobsazení. Pokud se Ford vrátí, rýsuje se druhý problém. Scott před pár lety upřesnil, že byl Deckard skutečně replikant. A jestli bude najednou v druhém filmu o tolik starší, buď se tvůrci vzdají Scottova prohlášení, nebo budou muset přijít s nějakým šíleným plánem, jak "stárnou stroje".
V galerii článku najdete několik dalších fotek z natáčení jedničky.