US tržby: Valentýn ve znamení lásky, remaků, LEGA a zmateného vyprávění

US tržby: Valentýn ve znamení lásky, remaků, LEGA a zmateného vyprávění
Možná za to může neutuchající láska fanoušků k samotné postavě RoboCopa. Možná pomohlo i to, že remake nemá úplně špatné recenze (nesou se v duchu průměru, což je u předělávek ta lepší varianta). Nakonec si polomechanický strážce pořádku otevřel na třetí příčce za 21 milionů, což vzhledem k valentýnskému načasování není úplně mizivé. Nepochybně dost pánů muselo návštěvu RoboCopa o víkendu kvůli své něžnější polovičce vynechat, přičemž celosvětově již má snímek 96 milionů dolarů! Vzhledem k tomu, že stál stovečku, může být studio v klidu. Doma to možná takové terno nebude, ve světě má ale restart série našlápnuto ke čtvrt miliardě.
About Last Night
About Last Night - v každé pořádné romanci nemůže chybět nějaký podobný záběr.
Kdo RoboCopa přeskočil? Předně fenomenální úspěšný LEGO® příběh, který je znovu první a to s drtivým náskokem - o víkendu si připsal dalších 48 milionů. Druhá skončila černošská komediálně-romantická novinka - a také remake - About Last Night s 27 miliony. Překvapivě to není nezasloužený úspěch. Snímek natočil režisér Steve Pink, který se jako scenárista podílel na skvělých filmech s Johnem Cusackem Jasný terč a Všechny moje lásky a recenze mluví o nečekaně svěžím dílku. Snímek má navíc několik zajímavých jmen v obsazení (kráska Paula Patton, Michael Ealy, který aktuálně září v seriálové pecce Almost Human), takže si možná najde nějaké diváky - na rozdíl od většiny černošských komedií - i mimo Spojené státy.
us-trzby-valentyn-ve-znameni-lasky-remaku-lega-a-zmateneho-vypraveni
V původní verzi Nekonečné lásky hráli hlavní role Brooke Shields a Martin Hewitt. V remaku jejich party převzali Alex Pettyfer a Gabriella Wilde.
Zatímco na čtyřku se odklidili vlažně vydělávající Památkáři, páté místo okupuje další novinka. A je to znovu remake - tentokrát romance z roku 1981 Nekonečná láska. Originál je dnes zajímavý akorát tím, že si v něm svou první minutu slávy (konkrétně 51 vteřin) užil debutující Tom Cruise. Nová verze je dle všeho pouhým odvarem již tak slabého originálu, takže je třeba úvodních 13 milionů brát za tržby z dobrého načasování. Vůbec bych se nedivil, kdyby již příští víkend snímek do TOP10 ani nepromluvil.
Zimní příběh
Colin Farrell je vynikající herec, nemá ale v posledních letech štěstí (minimálně v komerční sféře) na dobré filmy.
Zimní příběh s Colinem Farrellem je poslední novinkou, která se o víkendu do desítky dostala. Důvod k radosti to ale není. Jde s přehledem o nejhůře hodnocenou víkendovou novinku, jíž diváci i kritici kolektivně peskují za naprosto zmatený a absurdní příběh. 7.7 milionů je jednoznačný průšvih, neboť film to nepochybně nebyl levný. Studio zatím o rozpočtu mlčí.
Celý žebříček najdete v našem pravidelném kompletním výpisu US tržeb.