Zemřela slavná zpěvačka a herečka z Osobního strážce Whitney Houston

Zemřela slavná zpěvačka a herečka z Osobního strážce Whitney Houston
V Osobním strážci (1992) s Kevinem Costnerem
Zpráva o jejím úmrtí zasáhla celý svět. Dnes totiž měla Houston společně s producentem Clivem Davisem dorazit na udílení prestižních cen Emmy. Okolnosti její smrti nejsou zatím známy. Podle jednoho z policejních úředníků z Beverly Hills v Los Angeles byla nalezena ve svém pokoji v hotelu Beverly Hilton. "Byla identifikována přáteli a rodinou, kteří s ní byli v hotelu. Nenašli jsme  žádné zjevné známky nějakého kriminálního úmyslu," řekl policista.
Za svou kariéru vydala sedm studiových alb, prodala přes 55 milionů nahrávek a získala 6 cen Grammy. V roce 1992 překvapila výkonem v thrilleru Osobní strážce, který se těšil vysoké návštěvnosti.
zemrela-slavna-zpevacka-a-herecka-z-osobniho-strazce-whitney-houston
V Osobním strážci (1992) s Kevinem Costnerem
Měla divokou kariéru, často spojovanou s drogami a alkoholem. Prošla několika odvykacími kúrami. Snaha o comeback před třemi lety se nevydařila, zpěvačce selhával hlas, od té doby žila v ústraní. Teprve až letos na začátku roku se vše začalo vracet do silnějších kolejí. Zpěvačka vydala album, začala znovu zpívat a dokonce oznámila úmysl navrátit se k filmu. Hříchy mládí však nakonec byly rychlejší, než návrat na výsluní.
Whitney Houston bude vždy vnímána jako jedna z nedostižných hudebních ikon. Bohužel bude též smutným důkazem toho, kam může vést užívání drog.
Na zpěvaččino úmrtí reagovala na Twitteru řada celebrit:
Mariah Carey (zpěvačka)
"Nikdy nebude zapomenuta jako jeden z nejúžasnějších hlasů planety."
Tony Bennett (zpěvák)
"Je to tragédie. Byla jednou z nejlepších zpěvaček vůbec a bude opravdu postrádána."
Jon Lovitz (herec)
"Jaká škoda. Potkal jsem jí v roce 1985. Bylo jí 23, krásná, talentovaná. Slyšel jsem ji nahrávat první album. Byla absolutní profesionál."
Christina Aguilera (zpěvačka)
" Přišli jsme o legendu. Lásku a motlitby její rodině. Bude nám chybět."
Kompletní výpis reakcí naleznete v angličtině zde.