Scary Movie 5 se stává realitou

Scary Movie 5 se stává realitou
scary-movie-5-se-stava-realitou-1
Aby také ne. Ať už na tom bylo studio v rámci investic do projektů jakkoli (a že propadáků nemělo málo), Scary Movie série vždy sloužila jako stabilní záchytný bod, na který diváci slyšeli. Celá série vydělala na celosvětových tržbách tři čtvrtě miliardy, což není vůbec špatné číslo. Na pětce se proto spouštějí oficiální práce.
scary-movie-5-se-stava-realitou-2
Což samozřejmě nutně neznamená, že se začne za pár měsíců natáčet. O pětce mluvil David Zucker (režisér trojky a čtyřky, spoluautor kultovních Bláznivých střel) již v roce 2006 a kde nic, tu nic. V červnu letošního roku dokonce padlo datum premiéry - 20. dubna 2012. Podle toho, jak se věci pomalu vyvíjí, je ale velmi nepravděpodobné, že by termín vyšel. Práce nicméně úplně nestojí.
scary-movie-5-se-stava-realitou-3
Tak předně studio angažovalo Stephena Leffa, Johna Abouda a Michaela Coltona, aby napsali k pětce scénář. Dále se pracuje na ukecání Anthonyho Andersona, Reginy Hall a Kevina Harta, aby si zopakovali role z minulých dílů. Zajímavé je, že se nikdo nezmínil o účasti Anny Faris, která de facto hrála ve všech čtyřech dílech hlavní roli. Ale možná s ní studio automaticky počítá.
Scary Movie série prošla poměrně razantním vývojem. Po relativně svěží jedničce následovala příšerná dvojka, která fenomén málem pohřbila. Studio si naštěstí rychle dalo dvě a dvě dohromady, vyhodilo původní tvůrčí tým a nahradila ho žánrovými veterány. Ti sice nedokázali sérii dostat na vrchol, alespoň jí dodali jistou úroveň. Pokud bude pětka v trendu pokračovat, klidně se na ní sám vydám do kina. Čas od času jednoho potěší, když vidí, jak filmové hity dostávají od samotných filmařů na frak. Sranda musí být, ne?