Papoušek s hlasem démona z pekla doprovází hrdinky šíleného filmu na smrt

Papoušek s hlasem démona z pekla doprovází hrdinky šíleného filmu na smrt
Tuesday | A24
Původem chorvatská debutující režisérka a scenáristka Daina Oniunas-Pusić se dala dohromady s milovaným studiem A24 a vytvořili tento anglicky mluvený snímek. Zatím se mu dostalo méně pozornosti než vysokoprofilovým produkcím této stálice, to se však může změnit po uvedení první upoutávky.
Tuesday
Tuesday
67%
Sledujeme příběh Tuesday (Lola Petticrew) a její matky (Julia Louis-Dreyfus), jež žijí celkem běžný život. Tedy do doby, než je dívce diagnostikována vážná nemoc, s níž nakonec musí svůj souboj prohrát. Dceři nezbývá než přijmout vlastní konec a matce smířit se s vlastní bezmocí, což by samo o sobě vydalo na silné drama. Jejich každodennost však naruší podivný papoušek s démonickým hlasem (Arinzé Kene), jenž je personifikací smrti.
Tuesday: trailer | A24
Nejprve můžeme nabýt dojmu, že ho udiví jen Tuesday a budeme si ho moct vykládat jako projev její představivosti. Trailer nás ale nenechá dlouho na pochybách, papoušek se zjevuje i před její matkou. Přestože jeho mrtvolné vzezření a hlas nevěstí nic dobrého, mnohem pravděpodobnější je, že se nakonec tenhle podezřelý opeřenec ukáže být pozitivním průvodcem na cestě hrdinek za smířením se se stavem věcí.
Zjevně se bude jednat o pořádný doják a těžký zážitek. Fantaskní námět nám snad pomůže poprat se s emocionálně vysilujícím vyprávěním. Taky se otevírá značný potenciál pro hereckou exhibici od obou hereček v čele. O výsledném zážitku rozhodne cit Oniunas-Pusić. Snímky jako tento mohou snadno dopadnout jako celkem zaměnitelné vypočítavé a vyděračské drama, při troše štěstí nás však čeká silná katarze a zamyšlení.
O uvedení snímku v Česku v tuhle chvíli ještě nemá smysl ani spekulovat, napevno zatím není určená ani americká premiéra. Podívejte se tedy na seznam nejočekávanějších filmů roku 2024 podle databáze Kinoboxu.