Petra Hřebíčková utíká před rodinou i odpovědností. V komedii Matka v trapu se leckdo najde

Petra Hřebíčková utíká před rodinou i odpovědností. V komedii Matka v trapu se leckdo najde
Matka v trapu | Mateo Production - Vojtěch Resler
Konkrétně jde o producentky Svatku Peschkovou a Nelu Schlaichertovou, režisérku Hanu Hendrychovou a autorku scénáře i úspěšné knižní předlohy Uljanu Donátovou. Hendrychová je zatím režijně podepsaná pouze pod tematicky lákavým, avšak nedotaženým melodramatem Můj příběh z roku 2019.
Matka v trapu: trailer | Falcon
Hrdinkou tohoto příběhu je však v soukromém i pracovním životě úspěšná Sylvie v podání Petry Hřebíčkové. Její zdánlivě dokonalý svět najednou začne implodovat, když si žena ve středním věku uvědomí, že se o všechny své blízké stará vlastně úplně sama. Její manžel, malíř Tomáš (Jaroslav Plesl), i kritická matka Regina (Jana Švandová) jí příliš nepomáhají, naopak na ni navalují víc a víc odpovědnosti. Zřejmě tedy nezbývá, než od dosavadního uspořádání života prchnout. A právě v tu chvíli se objeví taxikářka Anna (Lenka Vlasáková), jež může nabídnout tolik potřebnou pomocnou ruku.
Matka v trapu
Matka v trapu
43%
Snímek se prezentuje jako komedie o životě, občasné touze nechat všechny povinnosti za sebou a věnovat se pouze hledání sebe sama. Trailer prvoplánové vtípky většiny tuzemských romcomů přece jen převyšuje, zároveň je však otázkou, zdali film o tématu dokáže říct něco skutečně nového.
Matka v trapu se v kinech objeví 22. února. Mezi nejočekávanějšími tituly příštího roku (zatím) nefiguruje, přesto se na tento náš žebříček můžete podívat.
zdroj: Falcon