Tým Nejhoršího člověka na světě chystá další jízlivou dramedii

Tým Nejhoršího člověka na světě chystá další jízlivou dramedii
Nejhorší člověk na světě | Aerofilms
Dánský režisér Joachim Trier, jenž brzy oslaví padesátiny, dal světu jeden z nejchytlavějších a nejvíc rezonujících portrétů generace mileniálů, která jako by vyhasla dřív, než vůbec měla příležitost zazářit (či se jí prostě nechopila). Zpodobnění neschopnosti najít životní smysl a štěstí ruku v ruce s neustálou sebelítostí a vlastní sabotáží tu vedou k frustrujícímu, ale povědomému zážitku. Nejhorší člověk na světě má své odpůrce, kteří ho označují za celkem povrchní a polopatickou podívanou, nemá však smysl popírat, že se snímek zapsal do povědomí publika a trefil se do vkusu své doby.
Joachim Trier
Joachim Trier

Scenárista, Režisér

Trier se pak rozhodl nespravovat, co není rozbité, a pro svůj další projekt oslovil pětatřicetiletou herečku Renate Reinsve, jež ztvárnila protagonistku v Nejhorším člověku na světě. Za svůj výkon si odnesla i cenu z Cannes, takže nyní má dokořán takřka každé dveře. Zůstane však prozatím věrná tvůrci, který ji objevil pro svět. Spolu s ní by se měli vrátit i někteří další členové štábu, byť přesný výčet ještě produkce neoznámila.
Nejhorší člověk na světě | Aerofilms
O snímku s pracovním názvem Sentimental Value, tedy Sentimentální hodnota, referuje například Variety. Půjde o příběh herečky Nory (Reinsve), která spolu se svou sestrou truchlí nad matčinou smrtí. Jako by odnikud se zjeví jejich dlouho nepřítomný otec Gustav. Kdysi byl uznávaným režisérem, má připravený scénář svého comebacku a chce přesvědčit dceru, aby v něm ztvárnila hlavní roli. Ona však kategoricky odmítá. Film tedy začíná vznikat s jinou vycházející hvězdou Hollywoodu, Gustav nicméně zatím nevzdává naději spravit alespoň vztah se svými dcerami.
Nejhorší člověk na světě
Nejhorší člověk na světě
75%
Po Nejhorším člověku na světě by od Triera nebylo na místě očekávat melancholické drama. Jistě se dočkáme pořádné dávky jízlivosti, cynismu a kritické reflexe všech postav. Producentka Juliette Schrameck slibuje, že půjde o film navazující svým přístupem ke komedii a dramatu na ten předešlý, bude však prý ještě víc ambiciózní a vyzrálejší. Máme čekat rodinnou kroniku o tom, jak musíme přepisovat příběhy, které o sobě vyprávíme, abychom přežili. Natáčení snímku by mělo začít během srpna příštího roku, s premiérou tedy můžeme počítat během festivalové sezóny 2025.
Zatím se můžete podívat na žebříček nejočekávanějších filmů letošního roku podle Kinoboxu.