Kultovní Kanibalové, zakázaní ve více než 50 zemích, se dočkají herní adaptace

Kultovní Kanibalové, zakázaní ve více než 50 zemích, se dočkají herní adaptace
Kanibalové | United Artists Europa
Kanibalové bývají často označovaní za jeden z nejbrutálnějších filmů všech dob, mají navíc velmi pikantní pověst. Jeho tvůrci totiž museli u soudu dokazovat, že herci, kteří ve filmu hráli, nebyli před kamerou obětovaní a že skutečně žijí. V roce 2020 studio Fantastico oznámilo, že hodlá na základě nepoužitého scénáře k pokračování vytvořit počítačovou hru, slibující neméně intenzivní zážitek.
Kanibalové
Kanibalové
51%
Pandemie covidu nicméně zasáhla do původních plánů, produkce nabrala zpoždění a následně zemřel režisér filmu Deodato, který na vývoj hry umělecky dohlížel a pomáhal ji financovat. Dlouho se proto spekulovalo, že projekt nevznikne. Nakonec se ho přeci jen dočkáme, půjde však o výrazně skromnější dílo, než jaké vývojáři před lety představili. Tehdy mluvili o plnohodnotném 3D survival hororu, který nesl název Borneo: a Jungle Nightmare. Měl vypadat následovně.
Borneo: A Jungle Nightmare | Demo Gameplay | Fantastico
V novém rozhovoru pro PC Gamer kreativní ředitel Fantasticy Andrea Valesini vysvětlil, že původní koncept byl vzhledem k problémům přepracovaný na Cannibal Tales a měl se skládat ze tří vzájemně propojených epizod – The Interview, The Embalmer a Borneo. Každá z nich by měla sledovat tři různé postavy, přičemž první dva díly budou uvedené na začátku roku 2024 jako vizuální novela. Teprve až třetí epizoda vyjde jako 3D dobrodružství, stylem se pravděpodobně bude blížit představenému traileru. Poslední epizodu vyvíjejí v Unreal Engin 5 ve spolupráci s italským studiem Troglobytes Games a stejně jako předchozí dvě by měla vyjít někdy v roce 2024. Přesné datum zatím známo není.