Komik Will Ferrell se představí jako legenda amerického fotbalu

Komik Will Ferrell se představí jako legenda amerického fotbalu
Will Ferrell, Zprávař | TMDb
Populární komik Will Ferrell se za svou kariéru již několikrát objevil ve filmech se sportovní tematikou. V Zelená je tráva jako trenér mládežnického fotbalového mužstva válčil s velkými nároky otce a nenaplněnými ambicemi, Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec jej usadil do sedla motorových závodů NASCAR, brusle nazul v krasobruslařské jízdě Ledově ostří a s angažmá v nejhorším basketbalovém týmu 70. let se popral jako Poloprofesionál.
Will Ferrell
Will Ferrell

Herec, Scenárista

V osobním životě je zapáleným fanouškem jakéhokoli sportu. V hokeji podporuje domácí Los Angeles Kings, vlastní akcie fotbalového klub Los Angeles FC, často se objevuje na tribunách basketbalové NBA a stál za charitativním projektem na podporu proti rakovině, když si během jednoho dne vyzkoušel všechny baseballové pozice na pěti různých hřištích, nesoucí poselství, že každý sen je splnitelný. Jeho cestu zaznamenalo HBO ve speciálu Will Ferrell: Na hřišti.
Z prostředí amerického fotbalu vychází nově ohlášený projekt, kde ztvární legendárního trenéra a komentátora Johna Maddena. Ten se za svou několik desetiletí trvající kariéru stal jednou z předních tváří americké ligy NFL, ačkoli jako hráč kvůli zranění kolena nemohl hrát profesionálně. Po úspěšné štaci v Oakland Raiders, s kterými roku 1976 vyhrál Super Bowl, se přesunul do role sportovního komentátora na televizní stanici CBS Sports.
Will Ferrell
Zelená je tráva | Universal Pictures
Za své důkladné analýzy obdržel prestižní ocenění, prošel několika dalšími sportovními kanály a především své jméno propůjčil nejúspěšnější fotbalové videoherní sérii. Franšíza Madden NFL od studia Electronic Arts hráče a hráčky baví již od roku 1988 a Madden spolupracoval i na jejím vývoji, přestože videohry nikdy nehrál. Zemřel roku 2021 a jeho kariéru komplexně pokrývá dokumentární portrét All Madden.
Jakou periodu Maddenova života bude připravovaný životopisný snímek pokrývat, zatím není známo, stejně jako datum vydání. Pokud bychom však měli vycházet z Ferrellova věku 55 let, příběh přesně vychází na období vznikající videohry. Půjde o koprodukci Amazonu a MGM, díky čemuž by se měl titul dostat i na plátna kin. Režii dostal na starost kontroverzní David O. Russell, kterému by se po finančním propadáku Amsterdam divácký úspěch hodil. Bude zajímavé sledovat, jak se Ferrell popere s úlohou reálného předobrazu a nakolik potlačí svůj excentrický herecký projev.

Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného
Ostatní28. 5. 2023
Kinolog: Malá mořská víla si rasistický povyk nezaslouží. Kritizovat ji musíme za něco jiného