Trailer: Děsivý horor od mistra žánru, který nikdo neměl vidět, se po téměř 50 letech konečně dočká premiéry

Trailer: Děsivý horor od mistra žánru, který nikdo neměl vidět, se po téměř 50 letech konečně dočká premiéry
The Amusement Park | Shudder
Romero nicméně nelpěl v rámci žánru jen na nemrtvých. V klasice The Crazies (1973) zapojil do hry virus působící plošné šílenství, v hororu Martin (1978) povolal do hororové zbraně upíry a ve Vražedné opici (1988) měl.. no, to asi chápete z názvu. Vtip je v tom, že Romero každý svůj film využil coby sociální komentář, kdy mimo jiné kritizoval vládní experimenty, armádu, média a v případě The Amusement Park (1973) si vzal jako téma stáří, respektive to, jakému nátlaku a obtěžování čelí starší lidé ve společnosti.
Romera si k projektu přizvala společnost luteránů, která chtěla filmem zvýšit povědomí o ageismu a zneužívání starších. Ikona hororového žánru nabídku přijala a dodala film, který členy organizace svou intenzitou natolik vyděsil, že se rozhodli snímek raději nikdy nikomu neukázat. Poté se léta myslelo, že byla jediná kopie navěky ztracena, případně zničena. V roce 2018 se naštěstí povedlo snímek vypátrat. Následně byl zrestaurován a práva na něj si zajistila streamovací společnost Shudder, která ho uvede 8. června.
The Amusement Park
Shudder bohužel není v tuhle chvíli v České republice dostupný, ale nepochybujeme, že si sem The Amusement Park cestičku nějak najde.
Osobně mám obrovskou radost, že se uvedení filmu dočkáme. Romero byl opravdový mistr svého řemesla a jsem upřímně zvědavý, jakým svérázným způsobem pojal kritiku postoje ke stáří. Trailer je rozhodně zneklidňující.
The Amusement Park
The Amusement Park