Ready Player Two: Pokračování filmového porna pro geeky je na spadnutí. Vrátí se i král popkultury Steven Spielberg?

Ready Player Two: Pokračování filmového porna pro geeky je na spadnutí. Vrátí se i král popkultury Steven Spielberg?
Ready Player Two | Inverse
Ready Player One: Hra začíná je zatím posledním snímkem kultovního režiséra Stevena Spielberga - ten je sám o sobě poznávacím znakem zámořské popkultury a celkem logicky našel zalíbení v dystopickém románu Ernesta Clinea, jenž oživuje nostalgická osmdesátá léta skrze bohatý virtuální svět. Kniha Ready Player One vyšla již roku 2011 a její popularita značně narostla o čtyři roky později, kdy Cline rovněž oznámil sequel s názvem Ready Player Two. A vše kulminovalo s vydáním Spielbergovy filmové adaptace na jaře 2018 - ta byla kladně přijata od kritiků i větší části diváků a vydělala hezkých 580 milionů dolarů. Nikoho tedy nepřekvapí, že se už delší dobu hovoří o pokračování.
Ernest Cline, Steven Spielberg
Steven Spielberg a Ernest Cline | Moviehole
Ernest Cline, jenž se podílel na scénáři k filmu, vydal knižní pokračování již letos v listopadu a momentálně objíždí tiskové konference. A nechal se slyšet, že výroba filmového sequelu je na spadnutí. "Je to v rané fázi vývoje, obzvlášť od té doby, co je Hollywood v nejistotě. Ale z vlastních zkušeností mohu říci, že při výrobě prvního filmu si všichni užili spoustu legrace."
Tím chtěl spisovatel naznačit, že většina lidí, co na filmu pracovala, se návratu podle všeho nebrání. Týká se to minimálně hereckých představitelů hlavních rolí Tye Sheridana a Olivie Cooke, kteří v další účast upřímně doufají. A ačkoli Steven Spielberg dříve přiznal, že pro něj bylo natáčení převážně digitálního snímku velmi náročné, ani jeho návrat nemusí být vyloučený - sám totiž prý Clineovi pomáhal s vývojem druhé knihy, a je tedy zřejmé, že vlastní nápady pro další filmovou verzi mu nechybí.
Olivia Cooke, Tye Sheridan
Ready Player One: Hra začíná | Vertical Entertainment
Příběh Ready Player Two úzce navazuje na první díl a představí nový vynález Jamese Hallidaye, který uživatelům OASIS umožňuje vnímat virtuální svět všemi pěti smysly a nahrávat jejich skutečné životní zážitky. A je tedy jen otázkou času, kdy bude oznámeno také pokračování filmové.