Trailer: Král destrukce se vrací, aby nám ukázal válečné peklo

Trailer: Král destrukce se vrací, aby nám ukázal válečné peklo
Bitva o Midway | Lionsgate
Velkolepý snímek Bitva u Midway bude vyprávět jednu z největších bitev ve válečné historii a bude tak vycházet ze skutečných událostí. Woody Harrelson se představí v roli admirála Chestera Nimitze - vůdce amerického námořnictva čítajícího letadlové lodě, torpédoborce a křižníky. Luke Evans ztvární námořního pilota Wadea McCluskyho, který si za své zásluhy v boji vysloužil druhé nejvyšší americké vyznamenání tzv. Námořní kříž.
Roland Emmerich, Ed Skrein, Woody Harrelson, Luke Evans, Patrick Wilson | Vertical Entertainment
Vedle zmíněné dvojce si ve snímku dále zahrají Patrick Wilson, Mandy Moore Ed Skrein, Dennis Quaid, Nick Jonas, Aaron Eckhart a Alexander Ludwig. Autorem scénáře je Wes Tooke. Jeho úkolem bylo přepsat osudy, hrůzy a běsy, které vojáci, piloti a námořníci během operace zažívali a díky nimž se nakonec změnil průběh celé války. Bitva u Midway ukončila nadvládu Japonců na tichomořském bojišti. Japonci ztratili převahu v počtu letadlových lodí a také velké počty nenahraditelného leteckého personálu. Tyto dva faktory byly přitom po celou válku v Tichém oceánu klíčové.
Nechme se překvapit, co si filmaři pro diváky připraví. Průběh této bitvy byl po mnoho let zahalen mlhou a vyprávěn jen z pohledu americké strany bez znalostí japonské taktiky a postupů. Snad se dočkáme objektivní rekonstrukce bitvy. Zajímavé bude jistě i obsazení japonské části armády.
Snímek vznikl v americko-čínské koprodukci s rozpočtem 100 milionů dolarů. Česká premiéra Bitvy u Midway je stanovena na 7. listopadu 2019.
Zatím nejznámější (a současně též) nejkvalitnější filmovou verzí zmíněné události je Bitva o Midway z roku 1976 s Charltonem Hestonem, Henrym Fondou, Jamesem Coburnem a Toshirem Mifunem v hlavních rolích.
trailer-kral-destrukce-se-vraci-aby-nam-ukazal-valecne-peklo
Bitva o Midway | Universal Pictures