Na Barrandově shořelo filmové městečko za 100 miliónů korun

Na Barrandově shořelo filmové městečko za 100 miliónů korun
na-barrandove-shorelo-filmove-mestecko-za-100-milionu-korun-4
Požár filmového města na Barrandově likvidovali hasiči několik hodin. Podařilo se z něj zachránit dva objekty.
7 profesionálních a 14 jednotek sboru dobrovolných hasičů, Vojenská jednotka letiště Kbely i policejní vrtulník s hasičskými leteckými záchranáři hasili kulisy i okolní porost a snažili se zabránit dalšímu rozvoji požáru. Policie České republiky vyklidila nedalekou čerpací stanici. Z objektu vynesli hasiči 12 tlakových lahví, které ochlazovali. 3 hasiče musela z důvodu fyzického vyčerpání, únavy a přehřátí, ošetřit Zdravotnická záchranná služba.
na-barrandove-shorelo-filmove-mestecko-za-100-milionu-korun
Požár měli hasiči pod kontrolou v 18:59, poté probíhaly dohašovací práce. Požářiště bylo hlídané až do 7. hodiny ranní následujícího dne. V devět hodin dopoledne se na místo dostavili hasičtí vyšetřovatelé spolu s policií, aby se pokusili určit příčinu vzniku požáru. Ta je stále v šetření. Škoda, která požárem vznikla, je odhadnutá na 100 miliónů korun.
V kulisách středověkého městečka natáčela americká produkce seriál o templářských rytířích s názvem Knightfall. Dle vyjádření ředitele Barrandov Studios mohutný požár sice výrazně změní natáčecí plán, ale tvůrci se z Prahy nestáhnou; natáčet budou v exteriérech a dalších postavených objektech. Seriál Knightfall se natáčí pro History Channel a tématicky pojednává o pádu templářských rytířů.
na-barrandove-shorelo-filmove-mestecko-za-100-milionu-korun-1
(Text a foto: Hasičský záchranný sbor České republiky)