Vlastní silou ke hvězdám: Premiéra fanouškovského seriálu Star Trek: Diplomacy

Vlastní silou ke hvězdám: Premiéra fanouškovského seriálu Star Trek: Diplomacy
vlastni-silou-ke-hvezdam-premiera-fanouskovskeho-serialu-star-trek-diplomacy
Oficiální, neboli „kanonický“ svět Star Treku letos slaví krásných 50 let existence. Za poslední roky se, i díky pokroku a dostupnosti filmových technologií, rozmohla i takzvaná „fan produkce“, tedy Star Trek od fanoušků pro fanoušky. Do této kategorie patří seriál Star Trek: Diplomacy, jehož první epizoda má nyní premiéru v kině Ponrepo.
Star Trek: Diplomacy, neboli STD, je projekt několika nadšenců, kteří se rozhodli vlastními silami (a z vlastních kapes) vdechnout život svému snu. O tom, že se do něj pustili s nadšením, svědčí mimo jiné fakt, že jde o první produkci tohoto druhu v Evropě natáčenou nikoli na „green screen“, ale v reálných kulisách. Na jejich stavbě se ve volném čase podílelo cca 30 lidí, kterým to zabralo rok práce. V současné chvíli jsou postavené dva sety, do budoucna se počítá až se čtyřmi.
vlastni-silou-ke-hvezdam-premiera-fanouskovskeho-serialu-star-trek-diplomacy-1
A o čem že koncept STD vlastně vypráví? Seriál je pojatý jako konverzační politická satira, která svým pojetím vzdává hold britským sitkomům, zejména klasice „Jistě, pane ministře“. Této myšlence je podřízen celý styl. Na rozdíl od běžné dnešní sci-fi produkce zde nenajdete zběsilý střih, epické bitvy či nekonečné záběry na konzole a jiné stroje. STD je o lidech, stojí a padá na postavách a jejich příbězích. V plném rozsahu zatím počítá s 12 epizodami s délkou do 20 minut.
Pokud se vám myšlenka tvůrců líbí, přidejte se k jejich snům. Sledujte dobrodružství intrikánského kapitána Pargimea, zásadové a půvabné první důstojnice Laverny i (všeho)schopného pobočníka Mendona na jejich cestě s cílem zajistit diplomatické soužití rozmanitých druhů v naší galaxii.
Více na webových stránkách projektu www.startrekdiplomacy.com.
A nakonec prémiová nultá epizoda, kterou již autoři vyvěsili online.
Star Trek: Diplomacy