Série Divergence: Aliance poběží v českých kinech týden před americkou premiérou

Série Divergence: Aliance poběží v českých kinech týden před americkou premiérou
Série Divergence: Aliance
Film Série Divergence: Aliance vychází z mytologie dystopické společnosti, kterou ve svém populárním románu Divergence vytvořila Veronica Roth. Obyvatelé žijící v Chicagu obehnaném zdí jsou již 200 let rozděleni do pěti frakcí: nesobečtí Odevzdaní, stateční Neohrožení, inteligentní Sečtělí, poctiví Upřímní a klidní Mírumilovní, zatímco nezařazení Odpadlíci žijí mimo systém. Dříve, než se Tris Prior (Shailene Woodley), vychovaná ve frakci Odevzdaní, dozví, že disponuje vlohami pro několik frakcí a je tudíž divergentním, přestoupí k Neohroženým. Zde se setkává s utajovaným divergentním instruktorem Tobiasem „Čtyřkou“ Eatoem, do kterého se zamiluje, a společně odhalí připravované spiknutí Sečtělých na ovládnutí města.
Druhý film, Rezistence, líčí, jak tyranka Jeanine (Kate Winslet) z frakce Sečtělých pronásleduje divergentní a podrobuje je sérii testů založených na jejich nejhroznějších obavách. Pouze Tris uspěje ve všech testech, což znamená, že je schopna otevřít tajnou schránku s dávným odkazem od zakladatelů města. Mezitím mocichtivá vůdkyně Odpadlíků Evelyn, matka Čtyřky, zabije Jeanine a uvrhne město do chaosu.

Trailer k Sérii Divergence: Aliance

Série Divergence: Aliance
Na začátku Série Divergence: Aliance Evelyn uprostřed městských ruin uspokojuje krvežíznivý dav souhlasem s popravou Maxe, věrného stoupence Jeanine. Čtyřka, který nesouhlasí s vládou železné pěsti své matky, souhlasí s tím, že se připojí k Tris na jejich prvním výpadu za hranice Chicaga.
Před vydáním závěrečné části knižní série Divergence, Aliance, v roce 2013 dosáhly předprodejní objednávky rekordního počtu a první den se prodalo 455 000 výtisků. Dohromady se v celé trilogii prodalo více než 37 miliónů výtisků a kniha zaujímala celý měsíc první místo na seznamu bestsellerů deníku New York Times, iBooks společnosti Apple a internetového obchodu Amazon.
Série Divergence: Aliance
Série Divergence: Aliance | Freeman Entertainment CZ
Čtenáři Divergence v hojném počtu navštívili filmové adaptace prvních dvou knih a nemalou měrou tak přispěli k celosvětovým tržbám za vstupné v hodnotě 586 milionů dolarů. Aby vyšli vstříc očekáváním fanoušků trilogie, rozhodli se filmoví tvůrci rozdělit závěrečnou 544stránkovou část trilogie do dvou samostatných filmů; vyvrcholení příběhu ve filmu Ascendant je naplánováno na rok 2017.