Pokračování Padesáti odstínů šedi se možná pozdrží. Přijde i o hlavní hvězdu?

Pokračování Padesáti odstínů šedi se možná pozdrží. Přijde i o hlavní hvězdu?
Padesát odstínů šedi
Natáčení Padesáti odstínů šedi podle všeho nebylo zdaleka tak růžové a režisérka Sam Taylor-Johnson nejednou v "kreativní oblasti" narazila na nesouhlas autorky knihy E.L. James. Jednička se nějak natočila, rozhodně má v kinech úspěch, je nicméně o něco menší, než studio doufalo (hned druhý víkend zažil film po celém světě masivní propad v návštěvnosti).
Nyní se začíná řešit dvojka a s Taylor-Johnson se podle všeho nepočítá. Kdo  zůstává je přirozeně James, jež se nyní pře se studiem o to, jak velkou kontrolu nad filmem mít bude. Konkrétně by tentokrát chtěla sama napsat scénář a posílit sexuální scény, které dle ní byly v jedničce příliš mírné.
Jamie Dornan, Dakota Johnson
"Fotka z natáčení první milostné scény filmu. Bylo v místnosti tak 10/15 lidí. Je to neuvěřitelně intimní moment v neintimní situaci."
Nelze nesouhlasit s tím, že podobná látka by si zasloužila peprnější zpracování. James ale opravdu není dobrý autor (její kniha proslula mezi kritiky mimo jiné množstvím gramatických a stylistických chyb), takže se není čemu divit, že studio není z představy jejího scénáře dvakrát nadšené. O větší míru erotiky producenti pravděpodobně také stát nebudou, neboť by snímek v kinech dostal tvrdší rating a tím by teoreticky snížil základnu případných divaček (mimo Státy je Padesát odstínů šedi v mnohých zemích přístupných již od 15 let).
Určitý problém se rýsoval i díky zvěstem, že si údajně Jamie Dornan nezopakuje roli boháče Christiana Graye (na druhou stranu je otázkou, jestli by to fanynky skutečně trápilo - řada divaček není z jeho obsazení nadšená). Dornanův mluvčí každopádně oficiálně popřel, že by herec sérii opouštěl.
Hlavní otázkou tak zůstává, kdy Padesát odstínů temnoty (což je název druhého dílu knižní série a film ho nepochybně bude následovat) uvidíme a kdo pokračování natočí. Pokud máte tipy, teď je čas volat do Hollywoodu.