Příběh Nezlomeného, který inspiroval Angelinu Jolie, láká čtenáře (SOUTĚŽ)

Příběh Nezlomeného, který inspiroval Angelinu Jolie, láká čtenáře (SOUTĚŽ)
Deset z vás získá knižní předlohu k filmu Nezlomný. Titul románu Laury Hillenbrand zněl původně "Nezlomený".
pribeh-nezlomeneho-louise-zamperiniho-soutez-o-knizni-predlohu-k-filmu-angeliny-jolie
Deset z vás získá knižní předlohu k filmu Nezlomný. Titul románu Laury Hillenbrand zněl původně "Nezlomený".
Louis Zamperini byl mužem amerického snu. Syn italských imigrantů se zprvu jevil jako mladistvý výtržník. Naštěstí pro sebe a sociální služby našel zalíbení v běhu. Úspěšnému atletovi potřásl k úspěchu na Olympijských hrách v Berlíně roku 1936 Adolf Hitler. Jen pár let nato vyměnil Zamperini atletický ovál za kabinu válečného letadla. Jeho letoun se zřídil do Tichého oceánu, s nímž Louis svedl další těžký životní boj. Následně upadl do japonského zajetí, odkud vyšel po dvou letech útrap jako vítěz. Srazil ho až démon alkohol. Ale ne docela. Louis se znovu vzchopil, obrátil se k Bohu, věnoval se problémové mládeži a seniorům. Dožil se obdivuhodných 87 let. Zamperini žil v Hollywoodu, kde měl za sousedku herečku a režisérku Angelinu Jolie. Pozoruhodný muž a jeho život se stal námětem pro její celovečerní film Nezlomný. Na ten můžete od minulého týdnu vyrazit do kin.
Jestli se nespokojíte s filmovým zážitkem, jste na správné adrese. Ve spolupráci s distribuční společností CinemArt jsme si pro vás připravili soutěž o 10 knižních předloh Nezlomeného od Laury Hillenbrand.
Angelina Jolie
Angelina Jolie a Louis Zamperini. Ti dva bývali sousedy. | CinemArt
Jaká jsou pravidla soutěže?
Do pátku 13. února 2015 do 23:59 ohodnoťte a okomentujte (minimálně 250 znaky) na portálu Kinobox.cz alespoň tři filmy z databáze a na e-mail soutez@kinobox.cz nám zašlete váš nick name. Pokud u nás ještě nejste zaregistrovaní, jednoduše tak učiníte zde.