Heavy Mental, Tělo nebo Slavný lovec Pampalini. Blíží se další sklizeň polského filmu – Bardzo fajný festival.

Heavy Mental, Tělo nebo Slavný lovec Pampalini. Blíží se další sklizeň polského filmu – Bardzo fajný festival.
Slavný lovec Pampalini | Bardzo fajný festival
Na filmovém talíři bude naservírovaný osobitý výběr z nových polských snímků, sobotní odpolední program pro děti i rodiče, vynikající polské delikatesy, příjemné poslechové odpoledne s živým polským setem, káva s polským zpravodajem Petrem Vavrouškou a také netradičně pojatá oslava svátku svatého Ondřeje – Andrzejki. Letošní ročník Bardzo fajného festivalu představí čtyři polské celovečerní filmy, které se tematicky dotýkají současného Polska. Všechny filmy se budou promítat v originálním polském znění s českými i anglickými titulky.
heavy-mental-telo-nebo-slavny-lovec-pampalini-blizi-se-dalsi-sklizen-polskeho-filmu-bardzo-fajny-festival
Tělo
Tři pohledy na vnímání těla a duše nabídne nový snímek Tělo (2015) režisérky Małgorzaty Szumowské, který získal Stříbrného medvěda za nejlepší režii na festivalu Berlinale a ocenění za nejlepší film na Mezinárodním filmovém festivalu v Gdyni. Polskou. V pražské premiéře budou moci diváci snímek vidět v pátek 27. listopadu. Uveden bude také komicky laděný příběh tří třicátníků Heavy Mental (2013), který rozkryje podivná tajemství.
heavy-mental-telo-nebo-slavny-lovec-pampalini-blizi-se-dalsi-sklizen-polskeho-filmu-bardzo-fajny-festival-1
Carte Blanche a herec Andrzej Chyra.
Do potemnělé krajiny Mazurských jezer a do centra tajemných kriminálních případů zavede diváky film Jeziorak (2014). Debut Michała Otłowského získal na domácí půdě řadu ocenění a je považován za jeden z nejlepších polských filmů uplynulé sezóny. Seversky laděné krimi se promítá v sobotu 28. listopadu od 18.00. Snímek Carte Blanche (2015) je inspirovaný skutečným příběhem oblíbeného středoškolského učitele dějepisu z Lublinu, kterému lékaři diagnostikují postupnou ztrátu zraku. Film byl oceněn na polských festivalech a v hlavní roli učitele vystupuje Andrzej Chyra, jeden z nejuznávanějších polských herců současnosti.
Slavný lovec Pampalini
Slavný lovec Pampalini | Bardzo fajný festival
Sobotní odpoledne bude věnované dětem i jejich rodičům. Na plátno kina se vrátí Slavný lovec Pampalini (1976) a po něm bude následovat tematická dílna pro děti s dvojicí lektorů Hanou a Michalem, kteří měli možnost kraj našich severních sousedů důkladně poznat během studijního pobytu v Katovicích. Tam se také skamarádili s postavičkami z polské filmové animace a pořádají filmové workshopy pro děti.
Odpolední kinohosty příjemně naladí Djs Kohl & Ben, kteří si pro Bardzo fajný festival připravili poslechový set s důrazem na hudbu polských interpretů.
heavy-mental-telo-nebo-slavny-lovec-pampalini-blizi-se-dalsi-sklizen-polskeho-filmu-bardzo-fajny-festival-4