Tomáš Miklica

Autor

Články autora

  1. Retro recenze: Ocelová pěst – Hugh Jackman se stal nástupcem Sylvestera Stalloneho, vycvičil robota a získal si synkův obdiv
    Recenze23. 2. 2019
    Retro recenze: Ocelová pěst – Hugh Jackman se stal nástupcem Sylvestera Stalloneho, vycvičil robota a získal si synkův obdiv

    Dnes večer si můžete v televizi pustit akční sci-fi "Ocelová pěst" s Hughem Jackmanem v hlavní roli trenéra v netradiční disciplíně, souboji ocelových megarobotů. Při té příležitosti otevíráme původní recenzi filmu z konce roku 2011.

  2. Misfits na českých obrazovkách aneb pozdě, ale s titulky
    Seriály2. 3. 2012
    Misfits na českých obrazovkách aneb pozdě, ale s titulky

    Prima COOL plní další rest a tentokrát tak, jak by se to mělo dělat. Oblíbený britský seriál pustí divákům s dabingem i s titulky, přičemž jednotlivé epizody dočasně zpřístupní také ve videoarchivu.

  3. Recenze: Ghost Rider 2 - pekelný jezdec se vysmívá svým divákům. Už podruhé
    Recenze29. 2. 2012
    Recenze: Ghost Rider 2 - pekelný jezdec se vysmívá svým divákům. Už podruhé

    Nicolas Cage opět ukazuje, že hořet na motorce ho prostě baví. Jenže zatímco Cage a spol. se smějí, divák neví, jestli se může smát s nimi, nebo se musí smířit s tím, že je vlastně bezbranným terčem tohoto posměchu…

  4. Recenze: Rumový deník se utápí ve zmateném scénáři a hektolitrech nudy
    Recenze11. 12. 2011
    Recenze: Rumový deník se utápí ve zmateném scénáři a hektolitrech nudy

    Johnny Depp už zase chlastá a experimentuje s neznámými látkami aneb co také dělal Hunter S. Thompson před výletem do Vegas.

  5. Recenze: Kocour v botách
    Recenze24. 11. 2011
    Recenze: Kocour v botách

    Deset let po Shrekovi mohl přijít jeho nástupce. Zlobrův chlupatý kolega to ale nebude.

  6. O necivilizovanosti civilizovaných
    Téma24. 11. 2011
    O necivilizovanosti civilizovaných

    Už od svého ceněného debutu Voltairova chyba (La Faute à Voltaire, 2000) se Abdellatif Kechiche zaměřuje na problematiku imigrantství a vůbec toho, jak nás v očích ostatních ovlivňuje náš původ. Francouzský režisér, který sám pochází z Tunisu, vedle sebe ve své tvorbě staví „svět imigrantů“ a „svět domácích“, aby zkoumal snahy hlavních postav přejít z prvního tábora do druhého. Vyjímkou není ani historické drama Černá Venuše.

  7. Recenze: Anonym
    Recenze7. 11. 2011
    Recenze: Anonym

    S královnou Alžbětou I. v posteli a se Shakespearem v hospodě - tak vypadá Emmerichova velkolepá tragédie.

  8. Recenze: Tintinova dobrodružství
    Recenze20. 10. 2011
    Recenze: Tintinova dobrodružství

    Steven Spielberg zavzpomínal na doby, kdy byl Indiana Jones ještě mladý a filmy byly plné dobrodružství. A tak, jak to dokáže jen on, u toho na plátno přivedl komiksovou legendu, která tam dlouho chyběla – zvídavého, všetečného reportéra Tintina.

  9. Vstříc divákům?
    Téma14. 10. 2011
    Vstříc divákům?

    Robert Sedláček pro některé představuje cynického kritika, duší ještě stále více dokumentaristu než režiséra hraných filmů, dloubajícího do vosích hnízd naší společnosti. Člověka, jenž publiku s ironickým úšklebkem předkládá prostě „divné“ filmy. Většina diváků naopak tuto velkou režisérskou osobnost vůbec nezná. Všechno má pochopitelně své důvody, avšak mohu hned na začátku svého textu předeslat, že film Rodina je základ státu by se dal označit za nejnormálnější dosavadní Sedláčkův počin.

  10. Simpsonovi budou pokračovat
    Filmy11. 10. 2011
    Simpsonovi budou pokračovat

    Tragédie odvrácena – stanice FOX oznámila minimálně další dvě série animovaného televizního seriálu o oblíbené žluté rodince.

  11. FOX pohrozil zrušením Simpsonových
    Seriály5. 10. 2011
    FOX pohrozil zrušením Simpsonových

    Televizní stanice FOX se momentálně dohaduje s dabéry oblíbeného seriálu o výši honoráře. Neúspěšná dohoda by mohla znamenat konec Simpsonových na obrazovce…

  12. Recenze: Killing Bono
    Recenze3. 10. 2011
    Recenze: Killing Bono

    Kdyby vaši spolužáci dali dohromady jednu z nejúspěšnějších kapel na světě, dokázali byste se přes to někdy přenést a přát jim úspěch?

  13. Recenze: Cemetery Junction (Video)
    Filmy26. 9. 2011
    Recenze: Cemetery Junction (Video)

    Dnes se podíváme na trošku starší videokousek, ve kterém Ricky Gervais a Stephen Merchant vzpomínají na dobu, kdy byli mladí a chtěli prostě někam „vypadnout“.

  14. TOP 5: Co nám chybí na českých obrazovkách
    Téma20. 9. 2011
    TOP 5: Co nám chybí na českých obrazovkách

    Máme Simpsonovi i Futuramu. Dextera i Teorii velkého třesku. Přesto pochopitelně zůstává řada seriálů, které nám na českých obrazovkách chybějí.

  15. Skončilo hlasování o Nebela – Vyhrál Liberec a Jeseník
    Filmy20. 9. 2011
    Skončilo hlasování o Nebela – Vyhrál Liberec a Jeseník

    Už je jasné, která města uvítají první promítání snímku Alois Nebel v České republice. Po divácích v Benátkách a Torontu uvidí film v Jeseníku a Liberci.