Hollywood chystá filmový Tetris. O čem adaptace populární hry bude?

Hollywood chystá filmový Tetris. O čem adaptace populární hry bude?
Ok, všichni chápeme, že ta nejvýdělečnější část Hollywoodu funguje díky úspěšným fenoménům. Knihy a hry všeho druhu jsou zdaleka nejvděčnějším základem. Když se začala připravovat adaptace hry Lodě, působilo to trochu bizarně, ale stále si člověk mohl představit, o čem film bude. Ale Tetris?!!!
To už jsme jen krůček od adaptace nejslavnějšího manuálu na opravu videa. Je opravdu nutné využívat jako lákadlo na filmových plakátech zrovna Tetris? Ano, je to hra, o které jsme slyšeli všichni a která má na kontě tolik prodaných kopií, že se ani Twilight sága nechytá. Osobně si ale neumím představit smysluplné využití značky na velkém plátně. Producent filmu Lawrence Kasanoff (Mortal Kombat) o chystané adaptaci řekl, že nás čeká "epická sci-fi, která bude opravdu vzrušující". Takže asi něco jako tohle:

Falešný trailer na film Tetris

Nejde o nijak šokující zprávu. Kasanoff o filmu mluvil již pár let zpátky, teprve až úspěch Angry Birds mu ale přihrál potřebný argument pro natočení. K realizaci filmu pomůže i to, že vznikne v americko-čínské koprodukci a samotné natáčení bude probíhat v Číně. To prakticky zajišťuje úspěch v tamních kinech. Pokud jde o zmíněný příběh (ano, opravdu nějaký bude), podíváme se "..do roku 30xx, kdy lidstvo konečně dosáhlo rychlosti světla za pomoci speciálních lodí jménem Tetroids, které vypadají jako kostičky (ahá!). Najde díky nim lidstvo v hlubokém vesmíru odpověď na vlastní původ?"
Studio to s touhle adaptací myslí smrtelně vážně a odklepla filmu štědrý rozpočet 80 milionů dolarů. Osobně bych si tady na úspěch nevsadil. Ale tak třeba se filmový Tetris povede a já se budu v recenzi za pár let kát.