Piráti z Karibiku 5 nemají zdaleka vyhráno: Jejich natáčení je v nedohlednu

Piráti z Karibiku 5 nemají zdaleka vyhráno: Jejich natáčení je v nedohlednu
Jeden by čekal, že tenhle projekt má dávno zelenou, protože i nepříliš výrazná čtyřka dokázala na celosvětových tržbách pokořit miliardu dolarů. Co chtít víc? Neúspěch Osamělého jezdce ovšem oslabil nejen pozici velkorozpočtových blockbusterů, ale i "star power" samotného Johnnyho Deppa. Jak je vidno, jeho tajtrdlíkování před kamerou (jakkoli bez debat zábavné) k úspěchu již nestačí. Může být propad Jezdce příčinou nerozhodnosti ohledně natočení Pirátů? Určitě sehrál svou roli.
Osamělý jezdec
Osamělý jezdec stál i s propagací 290 milionů dolarů a celosvětově jich vydělal 260.
Klíčové je nyní prohlášení hlavouna studia Disney Roberta A. Igera, že pátí Piráti z Karibiku zatím nedostali zelenou. A to se přitom projekt už poměrně dlouho připravuje. Podobně úspěšné série jsou schválené prakticky automaticky, takže je zvláštní, že zrovna u Pirátů vládne opatrnost. Možná chtějí u Disneyho soustředit energii na nové Star Wars a Indiana Jonese (především druhý jmenovaný nebude díky Fordově věku ve hře dlouho).
Pátých Pirátů se s největší pravděpodobností nakonec dočkáme. Přeci jen je to příliš silná značka na to, než aby ji studio nechalo nadobro spát. Je nicméně dost dobře možné, že to bude ještě pěkných pár let trvat.