Vzrušující zprávy z Whovianského vesmíru: Nový společník Doktora odhalen

Vzrušující zprávy z Whovianského vesmíru: Nový společník Doktora odhalen
Zatím víme to, že Samuelův charakter bude učitelem, který pracuje ve stejné škole jako Clara. Můžeme tedy očekávat nového potenciálního společníka nebo rovnou i partnera pro Claru, která byla viditelně zdevastovaná odchodem jedenáctého Doktora? Okolo osmé série padá hodně otázek, na které zatím nemůžeme odpovědět, ale pojdmě si probrat pár známých faktů, které by nám mohli pomoci nastínit to, co v další sérii vlastně uvidíme. 
Jenna Coleman
Jasné je, že dostaneme nového Doktora a navíc to podle jeho představitele Petera Capaldiho bude "100% rebel". Také je potvrzena účast Clary, která bude pokračovat v cestování s Doktorem. Dostaneme novou postavu Dannyho Pinka, učitele na škole Coal Hill, na níž učili i úplně první společníci doktora z roku 1963. Což je milý tah od tvůrců, neboť osmá série je vlastně restartem celého regeneračního cyklu a všechno začíná tak trochu od znova. 
Pán času
Anderson se k své nové roli vyjádřil slovy: "Jsem neskutečně nadšený, že můžu být součástí Doctora Who. Tento seriál je obrovským dílem britské kultury. Je mi ctí pracovat po boku Petera Capaldiho i Jenny Coleman a nemůžu se dočkat, až všichni zjistíte, jak moje postava zamíchá kartami a jak bude spolupracovat s tímto duem."
Jenna Coleman, Peter Capaldi
No, moc toho nevíme, ale možná je to tak lepší. Doctor Who vždy uměl překvapit a jsem si jistý, že nezklame. Tedy, pokud Moffat s Gatissem nebudou pokračovat ve stejném stylu, jaký zavedlo u Sherlocka (kamenujte si mě, ale třetí série se jim vážně hodně nepovedla), tak se rozhodně můžeme těšit na další inteligentní, vtipnou a dechberoucí podívanou.