Peter Berg a Dwayne Johnson by rádi natočili pokračování Vítejte v džungli

Peter Berg a Dwayne Johnson by rádi natočili pokračování Vítejte v džungli
Vítejte v džungli
Ale začnu trochu odjinud. Akčňárna Vítejte v džungli z roku 2003, v níž se Dwayne Johnson vydá do tropů, aby našel Seana Williama Scotta a celé se to zvrhne v buddy-movie komedii, vůbec není špatná. Právě naopak! Jde o jednu z nejsympatičtějších ozvěn osmdesátek, která navíc světu dokázala, že Johnson nemá jen svaly, ale dříme v něm i nějaký ten komediální potenciál.
Film navíc ve svém úvodu nabízí naprosto boží „předání akčního žezla“:
A teď oč tu běží. Snímek v kinech bohužel propadl (rozpočet 85 milionů, celosvětové tržby slabých 80 mega). Ani dobré ohlasy mu svého času k úspěchu nepomohly. Přesto nyní Berg u příležitosti propagace Na život a na smrt řekl, že by rád natočil dvojku. V té rovnou počítá s Johnsonem, který je také pro, parťák se ale bude hledat nový. Konceptu původního filmu to neodporuje (hlavní byla Johnsonova postava, Scott se doslova "vezl s ním"), nicméně mi přijde škoda, že se Berg vzdává dobře šlapajícího tandemu. Na druhou stranu dodal, že už mají s Johnsonem vyhlídnutého kandidáta a že je to prý pecka. Jen nechce nic zbytečně dopředu prokecnout.
Dwayne Johnson, Rosario Dawson, Seann William Scott, Christopher Walken
Pokud na film dojde, můžeme očekávat distribuční zmatky. Jestli se dvojka nebude také odehrávat v džungli (na což bych nevsadil), vymstí se řadě zemí, včetně té naší, že využili alternativní název Welcome to the Jungle (tedy Vítejte v džungli) a ne americké Rundown (což zřejmě vychází s baseballové terminologie, kdy je hráč uvězněn mezi dvěma metami).
Johnson stále není hvězdou, která by sólově natáhla do kin davy. Jeho "star power" ale za posledních deset let posílila a pokud někdy natočit pokračování Vítejte v džungli, je to rozhodně teď. Hodně bude záviset na volbě parťáka, který tržby (a výsledný film) ovlivní. Nějaké tipy?
Níže si můžete původní film připomenout trailerem.
Peter Berg, Dwayne Johnson, Seann William Scott, Christopher Walken