Na plátna kin míří filmová verze seriálu Veronica Mars

Na plátna kin míří filmová verze seriálu Veronica Mars
Poprvé se snímek Veronica Mars představil na letošním Comic-Conu v San Diegu v červenci. Snímek je pokračováním stejnojmenného seriálu, jež v USA dosáhl poměrně velké popularity a dočkal se celkem 64 dílů rozložených do 3 sérií. Níže se můžete podívat na první pohled za kulisy:
Pokud nevíte, o čem je řeč, tak vítejte v Neptune - zámožném přímořském městečku L.A.. Mocní a bohatí tu mají největší vliv na všechno a všechny a uvnitř toho všeho žije 17 letá Veronica Mars - dcera bývalého policisty, který přišel o práci poté, co nedokázal vyšetřit vraždu Veroničiny kamarádky a dcery nejvlivnějšího muže města Lilly Kane. Rodina se rázem ocitá na okraji společnosti a Veronica spadne mezi společenské vyvrhele. Matka tlak neunesla a utekla a Veronica se tak věnuje tomu jedinému, co jí zbylo a co zná - svému otci, škole a práci soukromého očka... Přitom se snaží najít Lillyna skutečného vraha a jméno rodiny konečně očistit.
Autory filmového scénáře jsou Rob Thomas a Diane Ruggiero a jejich příběh pokračuje 10 let od událostí posledního dílu seriálu. Veronica žije ve vztahu s Pizem a do rodného města ji zavede obvinění bývalého přítele z vraždy popové hvězdy... detektiv jako ona to samozřejmě nemůže nechat jen tak.
Percy Daggs III, Ryan Hansen, Jason Dohring, Francis Capra, Tessa Thompson, Enrico Colantoni, Kristen Bell
Thomas je kromě režiséra a autora scénáře i producentem, stejně jako představitelka hlavní role Kristen Bell. Právě tato dvojice se rozhodla film natočit, přestože studio Warner Bros. dalo projektu červenou. Využili proto populární platformu Kickstarter, na kterou mohli fanoušci přispívat od 10 dolarů výše a společně tak zajistit financování filmu. Zájem byl natolik vysoký, že se film stal nejúspěšnějším projektem na celém Kickstarteru a jen během prvních 10 hodin vydělal 1 milion dolarů. Kampaň skončila letos v dubnu a filmaři mají díky 92 000 dárců k dispozici rozpočet 5 702 000 dolarů.
Do svých rolí se kromě Kristen vrátili i další její seriáloví kolegové - Jason Dohring, Chris Lowell, Enrico Colantoni, Percy Daggs III, Ryan Hansen, Tina Majorino, Francis Capra, Sam Huntington, Amanda Noret a Daran Norris.
Datum premiéry zatím stanoveno nebylo, ale očekává se někdy v první polovině příštího roku.