Od září začne Česká televize vysílat nové díly Sanitky

Od září začne Česká televize vysílat nové díly Sanitky
| Zuzana Páchová
V Sanitce 2, kterou režíruje Filip Renč, se objeví postavy z původní řady seriálu i řada postav nových. Pozornost diváků Sanitka 2 poutá hereckým obsazením, příběhy ze současného prostředí záchranné služby i svou návazností na původní seriál z osmdesátých let. Spojení se seriálovou předlohou umocnila Česká televize také tím, že tvorbou scénáře pověřila Ivana Hubače, syna autora scénáře původní Sanitky (1984) Jiřího Hubače, i obsazením některých herců z původního seriálu.
Sanitka II
| Česká televize
„Seriál Sanitka 2 je jedním z nových projektů, který naplňuje záměr České televize vytvářet významná dramatická díla, jež navážou na tradici velkých televizních příběhů vyprávěných moderními postupy. Nová sanitka má potenciál zaujmout diváky mnoha generací a věřím, že naváže na úspěch původního seriálu,“ říká generální ředitel Petr Dvořák.
Sanitka II
| Česká televize
V Sanitce 2 se objeví postavy z původní řady seriálu i řada postav nových. Diváci se opět setkají s doktorem Janderou (Jaromír Hanzlík), dále s jeho první manželkou Eliškou (Zlata Adamovská), Janderovým bratrem Jardou (Tomáš Juřička), jeho ženou Alžbětou (Ivana Andrlová), emigrantem doktorem Mádrem (Petr Kostka), doktorem Karlíkem (Svatopluk Skopal), nejrychlejším řidičem na záchrance Fandou Beznoskou (Pavel Zedníček) a nezapomenutelným Korejsem (Zdeněk Srstka).
Rolí nových postav se v seriálu ujímají Dagmar Havlová, Jiřina Bohdalová, Jiří Dvořák, Marek Vašut, Jan Budař a další.
Sanitka II
| Česká televize
„Síla původního seriálu byla ve své době ohromující. Byl to první seriál natáčený výhradně v exteriérech s akčními prvky a v té době s nevídanou výpravou. Popularitu si udržel i díky tomu, že je autentický a lidský. Sanitka 2 má ambici být podobným milníkem v české seriálové tvorbě. Výpravou, hereckým obsazením a akčností je zase něčím, co v České republice zatím nikdy natočeno nebylo,“ říká Milan Fridrich, ředitel programu ČT.